5. heinäkuuta 2014

Brookie

Olen jo pitkään halunnut tehdä tätä trendileivonnaista eli Brookieta, jossa yhdistyy tahmean suklainen brownie-pohja ja herkullisen rapea cookie-taikina. Tälle viikolle osuneet merkkipäiväni antoivat hyvän syyn kutsua vieraita ja testata tätä (sekä muutamaa muutakin) reseptiä. Brookie on kotoisin New Yorkin Brooklynista ja jenkkityyliin taatun tuhti ja makea. Joidenkin makuun tämä voi olla jo liiankin imelä, mutta minä sanon vaan että voi luoja miten hyvääkannattaa testata! Itse käytin Unelmaa leipomassa -blogin ohjetta, johon tein tosin pari pientä muokkausta.


Brownie-taikina

150 g voita
125 g suklaata (esim. Fazerin taloussuklaa)
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada voi-suklaaseos vatkaamista kestävään kulhoon. Sekoita joukkoon sokerit sekä kananmunat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten, kunnes seos on muuttunut hieman vaaleammaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Vuoraa n. 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Cookie-taikina

100 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
75 g suklaata

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi pilkottu suklaa, voit halutessasi jättää pari palaa taikinan päälle laitettavaksi. Nostele reilun kokoisia taikinanokareita brownie-pohjan päälle ja halutessasi myös muutama suklaapala. 

Paista brookieta 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes cookie-taikina on rapea, mutta brownies-pohja edelleen hieman löysä. Varo paistamasta leivonnaista liian kypsäksi, jäähtyessään brookie jähmettyy juuri sopivan tahmeaan olomuotoon. Leikkaa jäähtynyt brookie paloiksi. Brookien voi myös tarjota esim. vaniljajäätelön kanssa, mutta oikein herkullista tämä oli sellaisenaankin. Voi miksi ne jo loppuivat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti