22. syyskuuta 2014

Brunssilla Cafe Pispalassa

Pispalaan kesällä avattu Cafe Pispala on saanut kovasti huomiota ainakin sosiaalisessa mediassa, mm. Katja on sitä ahkerasti mainostanut blogissaan. Cafe Pispala on ulkomailla kannuksensa hankkineen Vesa Leppälän ja hänen perheensä kotitalon alakertaan rakennettu ravintola, josta saa lounasta, päivällistä, kahvilatuotteita ja viikonloppuisin myös amerikkalaistyylistä brunssia. Tarkoituksenamme on ollut jo pitkään käydä testaamassa paikka, mutta pääsimme tänne vihdoin viimein viikko sitten sunnuntaina.


Saavuimme paikalle kunnolla nälkäisinä ja päätimme ottaa "koko kattauksen", eli brunssiannoksen, joka sisältää kaikkea mahdollista: munia, pekonia, perunoita, skonssin, pannukakun, jogurttiparfaitin, tuorepuristettua appelsiinimehua sekä kahvia tai teetä. Epäilykseni siitä, saako lautasannosbrunssilla vatsansa täyteen, osoittautui kyllä turhaksi. Ruoka oli oikein hyvää ja sitä oli riittävästi. Erityisesti skonssi mansikkahillolla oli mieleeni, samaten pannukakku siirapin kanssa oli herkullista. Miehen makuun brunssi oli ehkä hieman liian makea eikä hän saanutkaan ihan kaikkea syötyä, mutta minua sokerin määrä ei huimannut.

"Whole works"
Mies vaihtoi omaan annokseensa pekonit bratwurstiin
Kevyttä ja terveellistä ameriikan malliin

Paikkana Cafe Pispala on viihtyisä ja tunnelmallinen. Sisustuksessa on yhdistelty mukavasti uutta ja vanhaa. Asiakaspaikkoja ei ole mitenkään valtavasti, mutta mahduimme kuitenkin onneksi sisään, vaikka Pispankadun varressa olleiden autojen määrä saikin jännittämään, mahtaako ravintola olla tupaten täynnä. Ravintolan syrjäisemmästä sijainnista huolimatta väki on ilmeisesti löytänyt ihan mukavasti paikalle. Palvelu oli oikein ystävällistä ja asiakkaat mukavasti huomioivaa. Tästä esimerkkinä se, kuinka viereiseen pöytään kiikutettiin veloituksetta ekstrapannukakut, kun asiakaspariskunta oli jostain syystä jäänyt siihen ymmärrykseen, että pannukakkuja kuuluu annokseen kaksi, vaikka niitä olikin vain yksi. Minulle taas tarjottiin ekstrana jääteetä, kun en halunnut annokseen kuuluvaa teetä tai kahvia.

Lapsillekin löytyi viihdykettä

Hintatasoltaan Cafe Pispala ei ole ihan sieltä edullisimmasta päästä. Kun esim. Suomalaisen Klubin brunssi buffet-pöydästä maksaa 20 euroa, oli tämä meidän valitsemamme lautasannos 22 euroa, eli suhteessa selvästi kalliimpi. Toisaalta paikan lounasannokset ovat kymmenen euron molemmin puolin, eli suunnilleen samaa hintaa kuin keskustan paikoissakin. Tarkoituksena olisikin mennä seuraavaksi kokeilemaan Cafe Pispalan lounasta, tällä viikolla lista näyttää sisältävän meksikolaisia makuja. Niin ja kyllähän nuo vitriinissä olleet kakutkin jäivät kiinnostamaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti