4. marraskuuta 2014

Arjen yläpuolella

Sateisen harmaa marrasmaanantai saa ihan uuden ulottuvuuden, kun löytää itsensä juomasta samppanjaa Suomen korkeimmalla sijaitsevasta ravintolasta. Vaan miten sinne päädyttiin?


Ystävälläni oli eilen syntymäpäivä ja tarkoituksenamme oli juhlistaa sitä lounaan merkeissä uudenuutukaisessa Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa (apua mikä nimihirviö!). Olimme saaneet virheellistä tietoa, että 25. kerroksessa sijaitsevassa Moro Sky Barissa (taas kerran, apua mikä nimi!) tarjoiltaisiin keittolounasta, mutta näin ei kuitenkaan ollut. Niinpä päädyimme ensin nauttimaan lounaan hotellin alakerrassa sijaitsevaan Grill It!-ravintolaan. Lounas oli neljäntoista euron hinnallaan hivenen Tampereen yleistä hintatasoa kalliimpi, mutta ruuat olivat sen verran maukkaita, että rahoilleen sai sopivasti vastinetta. Varsinkin marinoidut herkkusienet ja murea paahtopaisti ansaitsevat erityismaininnan. Lounas oli itselleni positiivinen yllätys senkin vuoksi, että aiemmin ravintolassa syömässäni hampurilaisessa hinta-laatusuhde ei ollut ollenkaan samalla tavalla kohdallaan. Ravintolan miljöö on ihan viihtyisä, mutta ei mitenkään erityisen säväyttävä tai erikoinen lukuunottamatta värikkäitä seinälaattoja.


Lounaan jälkeen päätimme katsastaa maisemat hotellin yläkerrasta käsin. Ensimmäisellä vierailukerrallani kattobaari jäi kokematta, mutta nyt sitä ei malttanut jättää väliin, vaikka seitsenhenkisen seurueemme jäsenistä kolme olikin alle 1-vuotiaita. Hyvin kuitenkin sovimme vaunuinemme joukkoon, sen verran kirjavaa kattobaarin asiakaskunta ainakin näin päiväsaikaan oli. Ja kyllä kannatti mennä, paikka oli todella hieno! Maisemat olivat komeat jopa näin tihkusateisena ja pilvisenäkin päivänä, mutta voin vain kuvitella miten hieno paikka on kirkkaalla ja aurinkoisella säällä. Jos hotellin alakerran sisustus ei välttämättä yllättänytkään moderniudellaan, niin kattobaarissa oli monta mielenkiintoista ja hauskaa yksityiskohtaa wc-tilojen kristallikruunusta terassin ulkotuliin ja halkopinobaaritiskiin.


Tornihotellia on parjattu yleisönosastokirjoituksissa mitä mielenkiintoisimmilla nimityksillä ja kritisoitu Tampereen katukuvan pilaamisesta. Omaan silmääni Torni on vaikuttava ja kauniskin, ehdottomasti positiivinen maamerkki Näsinneulan lisäksi. En ole vieläkään erityisen innoissani hotellin ravintoloihin valituista Manserock- ja sporttibaariteemoista, sillä olisin odottanut jotain vähän freesimpää lähestymistapaa. Kaikkiaan hotelli on kuitenkin hieno ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Pidän myös siitä, miten tornirakennus on yhdistetty vanhoihin veturitalleihin. Mielelläni voisin tuolla yöpyäkin, mutta siinä ei taida olla järkeä, kun oma koti sijaitsee parin kilometrin päässä hotellista.Mitä mieltä olet Tornista, kauhistus vai kaunistus?

2 kommenttia:

  1. Kiva kun joku muukin on positiivisella kannalla tornin suhteen! En varsinaisesti kauniina pidä, mutta ehdottomasti positiivinen lisä kaupunkiimme. Ite tykkäsin myös mansehengestä! Tai ainakin kiva ettei tungettu väkisin jotain jenkkihenkeä tai muuta vastaavaa joka ei ole meirän omaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, se on kyllä totta, että mieluummin mansehenkeä kuin vaikkapa keinotekoista jenkkimeininkiä! Olisin vain toivonut jotain hieman erilaista näkökulmaa tamperelaisuuteen, en tosin itsekään tiedä mitä se muu olisi voinut olla. :D

      Poista