Twix-tangot
Muropohja:
200 g voita
1,25 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl raastettua appelsiininkuorta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Toffeekerros:
150 g voita
2 dl ruokosokeria
1 dl glukoosisiirappia
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
(0,5 tl merisuolahiutaleita)
Päälle:
200 g maitosuklaata
Valmista ensin muropohja. Nypi voi ja sokeri yhteen murumaiseksi seokseksi. Yhdistä jauhot, appelsiininkuori, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet ja kananmuna muruseokseen. Sekoita tasaiseksi, kääri taikina muovikelmuun ja siirrä se jääkaappiin tunniksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (n. 20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Taputtele taikina jauhojen avulla vuoan pohjalle muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes muropohja on saanut kauniin värin.
Valmista toffeekerros. Sulata voi keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Lisää glukoosisiirappi ja kondensoitu maito (sekä suola). Keitä seosta melko kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia, tai kunnes seos sakeutuu.
Kaada toffeeseos murotaikinapohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Sulata paloiteltu maitosuklaa vesihauteessa. Kaada suklaasula toffeekerroksen päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Halutessasi kuvioi pinta veitsellä tai lastalla.
Siirrä leivonnainen jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa terävällä veitsellä suorakaiteen muotoisiksi twix-paloiksi.
Nam, herkullisia ohjeita sulla täällä! Ainakin tämä (ja melkein kaikki muutkin) täytyy ottaa talteen :)
VastaaPoistaKiva jos löytyi mieluisia ohjeita! Postailen näitä tänne harvakseltaan, kun ihan kauhean usein en viitsi leipoa. Mieli kyllä tekisi. :)
Poista