Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita halkaisijaltaan n. 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, pingota vuoan reunat paikalleen ja levitä taikina vuokaan. Valmista täyte.
Täyte:
600 g maustamatonta, täysrasvaista tuorejuustoa
3 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
200 g ranskankermaa
3-4 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori & mehu
Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vehnäjauho tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi seokseen ranskankerma, vaniljasokeri sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle.
Paista juustokakkua 160-asteisen uunin alatasolla n. tunti. Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa, voit peittää sen leivinpaperilla. Tunnin kuluttua napsauta uuni pois päältä ja jätä kakku jatkokypsymään jälkilämpöön ainakin tunniksi. Kakun keskusta saa jäädä vähän hyllyväksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten kylmään mehevöitymään yön yli. Kakkua voi toki syödä heti kun se on jäähtynyt, mutta maku pääsee ehdottomasti paremmin oikeuksiinsa vasta seuraavana päivänä.
Paistettu juustokakku ei ole mikään kauneuskilpailujen kuningatar, mutta maku voittaa ulkonäön 6-0. Halutessasi voit koristella kakun tuoreilla marjoilla tai hedelmillä, pelkkä tomusokerikin tekee jo ihmeitä. Itse en ole saanut kertaakaan paistettua kakkua ilman, että se halkeaa jälkikypsymisvaiheessa, mutta kuulemma jotkut onnistuvat siinäkin. Täytyy siis jatkaa harjoituksia...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti