3. kesäkuuta 2015

Appelsiini-valkosuklaablondiet

Blondie on brownien sukulainen, eli tahmean suklainen leivos, mutta nimensä mukaisesti se on väriltään vaalea. Taikinassa käytetään tumman suklaan sijaan valkosuklaata ja täten makukin on tietysti hieman erilainen. Tein jo aiemmin yhden blondie-kokeilun tällä Lunni leipoo-blogin reseptillä, mutta en onnistunut saamaan tavoittelemaani koostumusta leivonnaiseen. Ehkä kypsensin sitä liikaa, ehkä joku muu asia meni pieleen, mutta leivonnainen oli makuuni hieman kuiva, ei sellainen mehevän kostea kuten oli tarkoitus. Niinpä päätin ottaa revanssin ja tehdä leivonnaisen vähän eri tavalla. Muokkasin ainesosien määriä ja valmistustapaa, tällä kertaa lisäsin myös leivonnaisen päälle tuorejuustokuorrutteen. Olen tehnyt vastaavia tuorejuustobrownieseja aiemmin hyvällä menestyksellä, joten arvelin yhdistelmän toimivan blondie-pohjankin kanssa. Ja ai että näistä tulikin hyviä! Näissä leivonnaisissa ulkonäkö ei todellakaan tee oikeutta maulle, kannattaa testata itse. Tunnustettakoon, että mies sai tästä koko satsista yhden ainoan palasen ja söin itse loput.


Pohja:
150 g voita
150 g valkosuklaata
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria (tai muutama kierros vaniljamyllystä)
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
200 g Valio Viola-appelsiinituorejuustoa
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja


Sulata voi ja paloiteltu valkosuklaa mikrossa välillä sekoitellen. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa n. 20x30 cm uunivuoka leivinpaperilla ja kaada valtaosa taikinasta vuokaan. Jätä hieman taikinaa viimeistelyyn.

Tee tuorejuustotäyte sekoittamalla kananmuna ja vehnäjauhot tuorejuuston sekaan. Kaada tuorejuustotäyte taikinan päälle. Lisää tuorejuustotäytteen päälle loppu taikina nokareina ja vedä veitsenkärjellä pintaan marmorikuvioita. Tämän vaiheen kanssa ei ole niin tarkkaa, sillä blondie-taikina ja tuorejuustotäyte ovat sen verran saman värisiä, etteivät marmorikuviot näy yhtä hyvin kuin brownie-taikinan kanssa

Paista leivonnaista 175-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja käyttämästäsi vuoasta, joten kannattaa kokeilla leivonnaisen kypsyyttä tikulla paiston aikana. Leivonnaista ei kannata paistaa liian kypsäksi, vaan jättää mieluummin hieman taikinaiseksi keskeltä, riittää kun reunat ovat kiinteät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti