Pohja:
150 g voita
150 g valkosuklaata
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria (tai muutama kierros vaniljamyllystä)
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
200 g Valio Viola-appelsiinituorejuustoa
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja
Sulata voi ja paloiteltu valkosuklaa mikrossa välillä sekoitellen. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa n. 20x30 cm uunivuoka leivinpaperilla ja kaada valtaosa taikinasta vuokaan. Jätä hieman taikinaa viimeistelyyn.
Tee tuorejuustotäyte sekoittamalla kananmuna ja vehnäjauhot tuorejuuston sekaan. Kaada tuorejuustotäyte taikinan päälle. Lisää tuorejuustotäytteen päälle loppu taikina nokareina ja vedä veitsenkärjellä pintaan marmorikuvioita. Tämän vaiheen kanssa ei ole niin tarkkaa, sillä blondie-taikina ja tuorejuustotäyte ovat sen verran saman värisiä, etteivät marmorikuviot näy yhtä hyvin kuin brownie-taikinan kanssa
Paista leivonnaista 175-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja käyttämästäsi vuoasta, joten kannattaa kokeilla leivonnaisen kypsyyttä tikulla paiston aikana. Leivonnaista ei kannata paistaa liian kypsäksi, vaan jättää mieluummin hieman taikinaiseksi keskeltä, riittää kun reunat ovat kiinteät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti