Suklaahippukeksit eli Chocolate Chip Cookies
(n. 25 kpl)
150 g voita
1,5 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (tai n. 1 tl vaniljajauhetta)
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
n. 250 g suklaata
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi suklaapalat ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pötkö ja kääri se tuorekelmuun. Anna taikinan jähmettyä kylmässä ainakin puoli tuntia.
Leikkaa taikinapötkö 25 palaan ja pyörittele palaset palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle uuninpellille ja paina kevyesti litteämmäksi. Keksit leviävät uunissa, joten taikinapallojen ympärille kannattaa jättää reilusti tilaa. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Varo ylipaistamasta keksejä, tarkoitus on että keksit saavat jäädä sisältä sitkeän meheviksi.
Itse laitoin taikinaan 175 g maitosuklaahippuja ja vajaan puolikkaan levyn taloussuklaata rouhittuna. Sekaan olisivat sopineet hyvin myös rouhitut pähkinät. Suolaa oli taikinassa makuuni ehkä hippusen liikaa, 1/4 tl voisi olla ihan riittävä määrä. Ja loppuun vielä loistava vinkki, jonka opin itse hiljattain jostain blogista, en vain yhtään muista mistä. Kananmunaa rikkoessa kuori kannattaa kopauttaa taikinakulhon reunan sijaan tasaiselle alustalle. Kun kananmunan kuoren särkee esim. pöydän pintaan, ei kuoresta irtoa palasia samalla tavalla kuin silloin, kun kananmunan kuoren hajottaa terävään reunaan. Nimimerkillä: "Ei enää kuorenpalasia taikinassa."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti