25. huhtikuuta 2016

August von Trappen belgialaisbrunssi

Tampereen brunssitarjonta on laajentunut viime vuosina huomattavasti ja jotkut ravintolat ovat uskaltautuneet jopa tarjoilemaan perinteisen buffet-pöydän sijasta pöytiintarjoiltua brunssia. Hans Välimäen bistrotyyppiseksi belgialaisravintolaksi kuvailtu August von Trappe kuuluu tähän harvinaisempaan kategoriaan. Ravintola tarjoilee sunnuntaisin kolmen ruokalajin Lazy Sunday Brunchia, jossa valitaan listalta kaksi pääruokaa ja yksi jälkiruoka. Vaikka myönnän itsekin olevani enemmän buffet-brunssin kannattaja laajemman valikoiman (ja santsimahdollisuuden) takia, oli August von Trappen brunssi kuitenkin erittäin positiivinen kokemus.


Olen käynyt von Trappessa muutaman kerran illallisella ja fiilikseni ravintolaa kohtaan ovat olleet hieman kahtiajakoiset. Miljöö on todella hieno, ravintolan sisustus on onnistunut ja ruokakin on ollut pääsääntöisesti varsin hyvää. En kuitenkaan ole ollut täysin vakuuttunut paikan hinta-laatusuhteesta, sillä esimerkiksi liki 25 euron hinta burgerista on mielestäni aika suolainen, vaikka hampurilainen kuinka hyvä olisikin. Brunssin kohdalla hinta ja laatu kohtasivat kuitenkin mielestäni aika mukavasti, varsinkin kun satuimme bongaamaan tarjouksen, jolla brunssin hinta tipahti vielä viisi euroa normaalista 25 eurosta. Täydensimme kattausta lasillisilla kuohuvaa sekä ylimääräisellä leipäkorilla, joten kokonaisuudessaan brunssin hinta oli kolmekymmentä euroa.


Itse valitsin listalta Egg Florentinen, eli briossin uppomunalla, tomaatilla ja hollandaise-kastikkeella sekä perinteisen Toast Skagenin. Samaan pöytään kannettiin myös mm. munakokkelia avokadolla sekä Roquefortilla kuorrutettuja etanoita. Tarjolla olisi ollut myös esimerkiksi simpukoita kolmella eri liemivaihtoehdolla, pekonia, papuja ja kananmunaa sisältä Chef's Salad sekä juustolautanen. Kaikki syömämme annokset olivat hyviä, mutta erityisesti etanat herättivät annoksen tilaajassa ihastunutta huokailua. Ekstrana tilaamamme leipäkori piti sisällään vaaleampaa ja tummempaa hiivaleipää, kahdenlaisia croissantteja ja hilloa. Omat annokseni olivat sen verran leipäpitoiset, että leipäkori oli periaatteessa turha. Royal Bakeryn croissantit olivat kuitenkin sen verran taivaallisia, että söin oman osuuteni kiltisti ähkyä uhaten. 


Jälkiruoaksi tilasin suklaavanukasta kermavaahdolla ja paahdetulla valkosuklaalla. Annos oli todella tuhdin suklainen, mutta annoskoko onneksi suht maltillinen. Seuralaiseni ottivat Hansin vohvelit, jotka tarjoillaan banaanin, marengin, suolatoffeen, marinoitujen marjojen, jäätelön, kermavaahdon ja suklaakastikkeen kera. Kuulostaa ihanan överiltä ja sitähän se onkin. Itsekin olisin mieluusti ottanut ko. annoksen, mutta briossin, toastin ja croissantin jälkeen en vain voinut enää kuvitellakaan syöväni vohvelia. Juu juu, suklaavanukas oli paljon kevyempi vaihtoehto...


Palvelu pelasi brunssilla mainiosti, siitä täytyy myös antaa iso plussa. Ravintola oli tosin puolityhjä, joten henkilökunnalla oli aikaa huomioida meidät ja käydä useampaankin otteeseen varmistamassa, onhan neideillä kaikki hyvin. Mukavaa oli myös se, että tilaamamme leipäkori koottiin siten, että kaikille kolmelle oli sopivasti maisteltavaa ja myös viiden euron maksu tasattiin kysymättä laskuillemme kolmeen osaan. 


Jos et ole vielä käynyt syömässä sunnuntaibrunssia August von Trappessa, niin kehotan ehdottomasti kokeilemaan. Mainitsemani tarjous ei valitettavasti ole voimassa kuin huhtikuun loppuun, joten sitä ei ehdi enää hyödyntää, mutta kyllä tuosta setistä olisi ihan hyvin voinut maksaa sen täydenkin hinnan. Vatsa ainakin oli täysi tämän jälkeen, jos sitä pitää jonkinasteisena kriteerinä onnistuneelle brunssille. Ravintolassa kannattaa käydä vaikka pelkästään nauttimassa lasillinen, sillä ravintolan sisustus on todella tyylikäs ja hienosti vanhan talon henkeä kunnioittava. Erityisesti oluen ystäville pitäisi olla tarjolla jos jonkinlaista herkkua, belgialaisravintolasta kun on kyse. August von Trappessa on myös kesäaikaan aurinkoinen terassi koskimaisemineen, jonne aion suunnata maistelemaan yhden Aperol Spritzin heti kun sää vain sen sallii.



August von Trappe
Verkatehtaankatu 2
Brunssi sunnuntaisin klo 12-18

4 kommenttia:

  1. Me päästiin myös tämä testaamaan tammikuussa ja silloin tästä myös kirjoitin, en olisi varmaan ilman kutsua äkännyt koko brunssia. Oli hyvää, mutta niin tuhtia etten saanut kuin noin puolet syötyä. Mutta kiva kokemus ja ehdottomasti käymisen arvoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli kyllä aika tiukkaa settiä, ei tarvinnut loppupäivänä ihan hirveästi syödä! :)

      Poista
  2. Täytyypä laittaa mieleen kun seuraavan kerran käyn Tampereella. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä testata jos täällä päin liikkuu. :) Tampereella on kyllä monia kivoja brunssipaikkoja, itse kävisin mielelläni vaikka joka viikonloppu brunssilla. Mukava kun eksyit blogiini, tervetuloa lukijaksi! Täytyypä tulla vastavierailulle.

      Poista