2. helmikuuta 2017

Porkkanakuppikakut


Ihastuin viime syksynä Maku-lehdessä olleeseen porkkanakakkukääretorttuun, joka on Perinneruokaa Prkl-blogin Mikan kehittelemä. Kakku on juuri sopivan pehmeä ja kuohkea, samaten täytettä on mukavan reilusti suhteessa pohjaan. Porkkanakakkukääretorttu ei kuitenkaan ole kovin esteettinen (ainakaan omat versioni siitä), joten halusin kokeilla miten sama taikina taipuu kuppikakkuihin. Ja oikein hyvinhän se taipui!

Porkkanakuppikakut (12 kpl)

2 kananmunaa
2 dl sokeria (itse käytin ruokokidesokeria)
100 g sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljajauhetta (tai reilummin vaniljasokeria)
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 dl hienoksi raastettua porkkanraastetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste. Jaa taikina muffinipellin syvennyksiin, joissa on paperivuoat. Jos haluat, että paperivuoan kuosi näkyy siististi myös paiston jälkeen, laita paperivuokia kaksi päällekkäin. Paista kuppikakkuja 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehosta, kokeile siis kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, ovat kuppikakut kypsiä.

Kuorrute:

100 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
250 g mascarponea
vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria)

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri keskenään notkeaksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Mausta kuorrute vaniljalla ja anna hetken aikaa jähmettyä viileässä ennen kuin pursotat kuorrutteen kuppikakkujen päälle. Koristele kuppikakut haluamallasi tavalla, esim. koristerakeilla tai pähkinärouheella. Joku näppärämpi voisi varmaan näperrellä näihin sokerimassasta söpöiset porkkanakoristeet, mutta se joku en ole minä. 


2 kommenttia:

  1. Kauniin värisiä!
    http://westendmum.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuppikakut olivat tarjolla vauvajuhlissa, joten siksi väriteema oli tuollainen sinivihreä. :)

      Poista