9. lokakuuta 2014

Lähiseutumatkailua Lempäälässä

Viime viikonloppuna meillä oli vieraita Jyväskylästä. Sunnuntaille osui tyttömme kummitädin syntymäpäivä ja hän toivoi, että kävisimme jossain kivassa ravintolassa syömässä merkkipäivän kunniaksi. Mietin kovasti eri vaihtoehtoja ja kyselin toiveita, minkä tyylinen paikka olisi päivänsankarin mieleen. Päädyimme lopulta valitsemaan keskustan paikkojen sijaan hieman syrjemmässä sijaitsevan, mutta äärimmäisen idyllisen Vaihmalan Hovin.


Vaihmalan Hovissa toimii hotelli, ravintola, day spa -hoitola sekä putiikki, jossa myydään mm. sisustustavaraa ja vaatteita. Olin käynyt paikassa kaksi kertaa aiemminkin: arkipäivänä lounaalla sekä työpaikan virkistysillassa Rantasaunalla. Tällä kertaa lounasaika oli jo ohi, joten nautimme syntymäpäiväaterian Bistro Kynsilaukan menusta, mutta ruokailimme kuitenkin juhlasalin puolella. Saimme näin vielä astetta hienommat puitteet, vaikka itse bistrokin on kyllä varsin viihtyisä.

Bistron puoli

Menussa olleen valkosipuli-olutkeiton houkuttelemana päädyimme tilaamaan kolme ruokalajia. Tilauksemme otettuaan tarjoilija joutui tulemaan valitettavasti hetken päästä takaisin ilmoittamaan, ettei keittoa ollutkaan saatavilla. Valitsin hätäisesti tilalle kylmäsavulohitartarin, joka näin jälkikäteen ajateltuna ei ollut ihan paras valinta yhdistettynä pääruoaksi tilaamaani kanaleipään. Miehen sienikeittoa maistettuani jäin harmittelemaan, etten sittenkin tilannut sitä. Alkuruoassani ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta sienikeitto oli vain parempaa. Kanaleipä sen sijaan oli ehkä turhan tavanomainen ja lisukesalaatti hyvin vaatimaton. Annos kuulosti listalla paremmalta kuin mitä todellisuudessa oli. Jälkiruoaksi söimme takuuvarmasti hyvää Minetti-jäätelöä.


Ruoan jälkeen kävimme hypistelemässä putiikin laajaa tarjontaa. Seurueeseemme kuuluneen pian neljävuotiaan kummityttömme mielestä putiikki oli "niin ihana, ettei voi uskoa silmiään". Ja kyllähän sieltä löytyikin vaikka mitä ihanaa! Harmi vaan, että olen päättänyt olla hankkimatta mitään sisustusjuttuja enää nykyiseen asuntoomme, joten ostokset jäivät tällä kertaa tekemättä.


Suosittelen lämpimästi käymään Vaihmalan Hovissa syömässä, ostoksilla tai muuten vaan ihastelemassa hienoa miljöötä. Erityisesti kesäaikaan paikka on parhaimmillaan, mutta kyllä sisätiloissa viihtyy mihin aikaan vuodesta tahansa.

2 kommenttia:

 1. Oli kyllä aivan ihana paikka! Tuonne voisi olla kiva mennä joskus vaikka hääpäivän viettoon tai muuten vain viikonlopun getawaylle kun on siinä se hotelli ja spakin. Minä tykkäsin myös siitä valkosipulikeiton tilalle ottamastani sienikeitosta, kanapizza taas oli hyvää, muttei mitenkään tajunnanräjäyttävää.
  Kiitos vielä viikonlopun seurasta, oli kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mietin, että tuolla voisi olla kiva myös yöpyä, mutta näin lähellä asuvana en kyllä tiedä mitä järkeä siinä olisi. :) Tuli muuten kirjoitettua ehkä vähän kriittisesti tuosta ruuasta, kun esimerkiksi tuolla aiemmin syömäni lounas oli hinta-laatusuhteeltaan varsin oivallinen. Ensi kerralla täytyy kokeilla vaikkapa pizzaa tai jospa siellä silloin olisi sitä valkosipulikeittoa tarjolla.

   Kiitos itsellenne, oli mukavaa jälleen kerran!

   Poista