13. lokakuuta 2014

Sitko Pizza & Bar

Tampereelle on avattu hiljattain uusi pizzeria, jonka liikeidea lienee "yksinkertainen on kaunista". Sitko Pizza & Barin listalta löytyy siis vain ja ainoastaan pizzoja. Kävimme eilen testaamassa, onko Sitkosta kilpailijaksi henkilökohtaiselle THE pizzapaikalleni eli Napolille, jossa olen käynyt lapsesta asti.


No, vaikka molemmat ovatkin pizzerioita, on vertailu oikeastaan aivan turhaa - sen verran eri tyylisistä paikoista on kyse. Napolin ollessa sisustukseltaan hieman vanhahtava perinteisine ruutupöytäliinoineen ja italiavärityksineen, on Sitko aivan toista maata. Urbaanin industrial-henkinen ja pelkistetty sisustus on kieltämättä hieno, mutta ehkä myös aavistuksen kolkko. Tilassa oli melko kova meteli, vaikka paikka ei torstai-iltana ollut läheskään täynnä. Millainenkohan on volyymin taso esimerkiksi perjantai-iltana paikan ollessa täynnä ja väen nauttiessa baarin antimista arki-iltaa reippaammin? Kun Napolin ruokalistalla on sata eri pizzaa, Sitkossa vaihtoehtoja on kuusi. Oikeastaan aika virkistävää käydä paikassa, jossa menu ei ole monisivuinen, vaan valittavana on vain muutama simppeli vaihtoehto. Ja mitään kebabliha-persikkavirityksiä on sitten turha etsiä listalta...


Päädyin itse parmankinkkupizzaan ja mies neljän juuston pizzaan. Tilaukset tehtiin tiskiltä ja maksettiin heti, mikä toimi meille hyvin, sillä meillä ei ollut tällä kertaa liiemmin aikaa odotella laskua. Tarjoilija kävi kuitenkin pöydässä pariin otteeseen kysymässä, onko meillä riittävästi juomaa ja miten ruoka maistui, joten pikaruokalafiilistä ei päässyt syntymään. Avokeittiössä paistetut pizzat tulivat suht nopeasti, joten alle tunti ravintolaan saapumisestamme puimme jo takkeja päälle.


Pizza oli hyvää, maut selkeitä ja pohja sopivan rapea. Vaikka itse olenkin vannoutunut pizzataikinan ystävä (on rikos jättää reunat syömättä!), niin jopa minun makuuni täytettä olisi saanut olla vähän enemmän. Kuten kuvasta näkyy, reunaa oli reilusti ja siten pizza jäi vähän kuivaksi. Vähän runsaammin täytettä ja hieman valkosipuliöljyä tuohon, niin makuelämys olisi hiponut täydellisyyttä. Mies oli myös tyytyväinen omaan pizzaansa, joskaan mihinkään ylisanoihin hän ei puhjennut. Kiinnostavan miljöön ja maistuvien pizzojen vuoksi palaamme tänne varmasti uudestaankin!

4 kommenttia:

 1. Ei ole Napolin voittanutta, mutta ihan kiva idea yrittäjältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konsepti on kyllä tosiaan hyvä, vaikka pizzojen suhteen taidan minäkin vielä kallistua Napolin suuntaan, ihan jo nostalgiasyistä. Lisäksi Napolissa on maailman parasta salaatinkastiketta!

   Poista
 2. Napoli on se ikisuosikki, tuosta en ollut vielä kuullutkaan. Ehkä sekin täytyy testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa testata uusia paikkoja! Jos ei tykkää, niin sittenhän voi entistä paremmalla syyllä pitäytyä vanhassa ja hyväksi havaitussa. :)

   Poista