8. toukokuuta 2015

Loma Italiassa

Kaksi vuotta takaperin matkustimme ystäväperheen kanssa Italiaan ja puhuimme silloin, että tästä toukokuisesta reissusta tulee tehdä perinne. Viime keväänä emme päässeet yhdessä matkaan, vaan olimme omalla pikku perheellämme Nizzassa, mutta tänä vuonna loma-aikataulut osuivat taas paremmin yksiin ja pääsimme matkaan isommalla porukalla. Päätös lähdöstä tehtiin melko lailla viime tipassa, kuten tällä seurueella taitaa olla tapana. Lennot varattiin tiistaina, majoitus perjantaina ja sunnuntaina lähdettiinkin jo matkaan. Lensimme Ryanairilla Bergamoon, vuokrasimme sieltä autot ja ajelimme Gardajärvelle Manerban kylään, jossa majapaikkamme Il Fiore del Garda sijaitsi. Olimme vuokranneet sieltä kahdelle perheelle sopivan huoneiston emmekä joutuneet pettymään. Kaksi ensimmäistä yötä olimme paikan ainoat asukkaat ja saimmekin nauttia omasta rauhasta kauniin vehreässä ympäristössä. Italiassa kevät oli tietysti jo pitkällä ja joka puolella oli ihanan vihreää. Parina ensimmäisenä päivänä sää oli hieman pilvisempi, mutta siitäkin huolimatta onnistuin polttamaan käsivarteni. Eikö ihminen koskaan opi? Loppua kohden aurinko alkoi paistaa siihen malliin, että aurinkorasva tuli todella tarpeeseen.


Garda ei ole ehkä paras mahdollinen rantalomakohde kivisten rantojensa vuoksi, mutta tokihan rannalla piti silti käydä vähän tutkimassa paikallisia pikkukiviä ja pulikoimassa kylmässä vedessä. Tai siis isät ja lapset uivat, äidit jäivät mukavuudenhaluisina rannalle ruikuttamaan. Uima-altaaseenkaan en uskaltautunut, talviturkin kastaminen saa osaltani jäädä juhannuksen tuolle puolen. Jotkut muut olisivat ehkä voineet jättää pulikointia hieman vähemmällekin, sillä tyttömme sairastui matkan aikana flunssaan.

Emme malttaneet viipyä koko aikaa Manerbassa, vaan teimme yhtenä päivänä retken Venetsiaan, toisena kiersimme koko Gardan ympäri pysähtyen Rivassa ja Sirmionessa. Viimeisenä päivänä vaihdoimme majapaikkaa lähemmäs lentokenttää ja ennen Bergamoon siirtymistä kävimme vielä Veronassa. Kaikki olivat omalla tavallaan hienoja, näkemisen arvoisia paikkoja, joista jokaisesta tekisi mieleni tehdä oma postauksensa. Kuvia tuli räpsittyä sen verran paljon, että materiaalia kyllä riittäisi, mutta ehkäpä kaikkia eivät kiinnosta meidän lomakuvat siinä määrin. Venetsian ja Veronan aion silti esitellä omina kohteenaan, mutta tässä vielä muutamia kuvia muualta Gardan ympäristöstä.

Riva del Garda

Gardajärven pohjoispäässä sijaitseva Riva on erityisesti aktiivimatkailijoiden suosiossa purjehdus-, surffaus- ja patikointimahdollisuuksiensa vuoksi. Paikan päällä tuulikin niin kovaa, että hatut lentelivät yhdeltä sun toiselta päästä, mutta maisemat olivat kieltämättä komeat. Me viivyimme paikan päällä vain yhden leikkipuistotuokion, lounaan ja jäätelöiden verran, joten mitään urheiluaktiviteetteja emme ehtineet harrastamaan, mutta kaipa sekin lasketaan urheiluksi, kun yrittää ottaa näkötornin portaita karkuun kiipevää kaksivuotiasta kiinni yksivuotias kainalossaan. Tytöt järjestivät meille välillä ihan riittävästi vauhtia ja vaarallisia tilanteita säntäillessään sinne sun tänne...


Sirmione

Sirmione sijaitsee Gardan etelärannalla olevalla pienellä niemellä ja on ollut suosittu lomanviettopaikka jo vuosituhansia. Sirmione on tunnettu erityisesti kylpylöistään sekä 1200-luvulla rakennetusta linnoituksesta vallihautoineen. Sirmionessa teimme iltakävelyn auringon laskiessa, kävimme illallisella ja söimme jättimäiset gelatot. Vieläkin kirpaisee ajatella, kuinka paljon jäätelöä jouduimme heittämään roskiin annoskoon ollessa jotain naurettavan ja poskettoman välimaastosta.

Kummityttö ja pieni tötterö

Ja nyt kun kerran päästiin tähän rakkaaseen aiheeseen nimeltä syöminen, niin pakkohan se on loppuun laittaa vielä jokunen ruokakuva. Italian-loma on yhtä kuin herkutteluloma, siitä ei pääse mihinkään. Pizzaa, pastaa, risottoa, gelatoa, tiramisua - jos ei Italiassa saa lomakiloja, niin ei sitten missään. Mutta en valita, oli se sen arvoista! Haaveilen varmaan loppuikäni tuosta salviavoin kanssa tarjoillusta kurpitsaravioliannoksesta, se oli taivaallista.


Ei muuta kuin "Buon appetito" ja tervemenoa Italiaan, suosittelen!

10 kommenttia:

 1. Italia on kyllä ihana, aina! Venetsia on yksi harvoja paikkoja mistä me ei tykätty tosin. Ihania kuvia, niin kesäistä! Nyt tulee nolo tunnustus: aloin itkeä spontaanisti noista rantsukuvista, tuo meidän vanha uv-puku ja hyvin samanlainen tukkatyyli kuin meidän pirpanalla... Tuli mieleen viime kesän Kroatia ja miten ihanaa siellä oli. Ja kuinka iso tyttöni nykyään on. Aika menee liian äkkiä! Täällä nyt mummolassa tihuutan, ikävä. :) Äkkiä on teidänkin pirpana kasvanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, haukotteleekohan tuttavaperheen rouva yhdessä kuvassa vai huutelee lapsen perään? :)

   Poista
  2. Italia on kyllä yksi niistä matkakohteista, jonne palaa mielellään uudestaan ja uudestaan. Tämä oli nyt meidän kolmas kerta ja aina olemme olleet Pohjois-Italiassa. Ehkäpä seuraavalla kerralla sitten Toscanaan tai vaikkapa Roomaan?

   Aika tosiaan menee välillä liiankin nopeasti näiden pienten kanssa. Oli niin liikuttavaa seurata, miten meidän pieni yritti mennä isompien perässä ja olla kovasti leikeissä mukana, vaikka taidot eivät ihan vielä riitä samaan. :) UV-puku on palvellut meillä hyvin sieltä marraskuusta asti ja taitaa riittää kesän ylikin, eli tulee ainakin hyvä käyttöaste sille. Kroatia oli kyllä myös ihana, sinne haluan ehdottomasti uudestaan!

   Poista
  3. Ai niin, selasin silmä kovana kuvat läpi useampaan kertaan enkä kyllä bongannut liiemmin haukottelevaa kuin huutelevaakaan rouvaa... Molempi mahdollisuus on kyllä sinänsä olemassa, univelkaa tuli hankittua lisää reissussa ja lasten perään huudeltiin välillä kuorossa. :D

   Poista
  4. Se oli eka kuva Riva del Garda-otsikon jälkeen. :D

   Poista
 2. Ihania kuvia!! :) - Suvi

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, kiitos niistä, päästään mekin fiilistelemään vaikka oma kamera kotiin jäikin :) En näe kännyllä kuvasta haukottelenko vai huutelenko, niin kuin Maija totesi, molemmat hyvin todennäköisiä vaihtoehtoja, pahimmillaan molempia yhtä aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein kunnolla alkaa zoomailla asiaa ja kyllä se taitaa olla tuo ensimmäinen vaihtoehto kyseessä. :D

   Poista
  2. :D Tartuin tosi olennaiseen! Nyt kun koneella luen en edes huomaa, mutta kun luen puhelimella kuvat näkyy niin pienenä, että yleensä kaikissa blogijutuissa avaan ne erikseen ja zoomaan isoksi, sitten rupesin katseleen että mitäs tässä tapahtuu. Koneella en tosiaan edes näe koko asiaa. No juu, se siitä. :D

   Poista