22. huhtikuuta 2014

Kolmen suklaan kakku



Tässä on kakku, joka vie suklaanystävän kielen mennessään! Kakku on tuhti ja makea, mutta ah niin herkullinen. Tein kakun pääsiäisaterialle jälkiruoaksi, joten koristelu on teemaan mukainen, mutta sitä voi tietysti varioida mihin vuodenaikaan tahansa sopivaksi. Kuorrute oli tarkoitus pursottaa kauniisti, mutta aikataulut pettivät ja tällä kertaa mentiin tällä hieman ronskimmalla versiolla.

Pohja: (ohje otettu täältä)

150 g taloussuklaata
150 g voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutukseen: 
kahden appelsiinin mehu (n. 1,5-2 dl)

Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
130 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria

aprikoosihilloa

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
200 g maitosuklaata

Sulata voi kattilassa ja pilko sekaan suklaa. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan n. 24 cm:n kakkuvuoka ja paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone sekä hieman jäähtynyt suklaasula. Mausta täyte vaniljasokerilla. Kostuta kakkupohjat vastapuristetulla appelsiinimehulla ja levitä väleihin aprikoosihilloa sekä valkosuklaatäytettä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Kuorrutetta varten sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone sekä hieman jäähtynyt suklaasula. Anna kuorruteen jämäköityä hetki jääkaapissa ja pursota tai levitä kuorrute kakun päälle.  Koristele esim. karamelleilla, koristerakeilla tai suklaarouheella.


3 kommenttia:

  1. Minkä kokoinen vuoka sulla on? Näyttää niin hyvälle, että teen tämäm äitienpäiväksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin ohjeeseen tuon n. 24 cm, kun en jaksanut alkaa mitata vuokaa ja muistelisin, että se oli sen kokoinen. :D Hyvin huomaa, ettei tämä ole varsinainen leivontablogi, heh. Mutta hyvää tuo oli, toivottavasti maistuu teillekin! :)

      Poista
  2. Sori tuossahan se lukikin. T. Sokea ;)

    VastaaPoista