13. huhtikuuta 2014

Suomalaisen Klubin lauantaibrunssilla

Tampere ei ole mitenkään tunnettu valtaisasta brunssitarjonnastaan, mutta muutamia hyviä vaihtoehtoja täällä on kuitenkin tarjolla. Aiemmin olen käynyt Kahvila Valon sekä Tammerin brunsseilla, joista jälkimmäisestä tulikin raportoitua edelliseen blogiini. Reilu kuukausi sitten kävimme testaamassa Suomalaisen Klubin brunssin, joka tekee mukavan poikkeuksen muuhun Tampereen tarjontaan siksi, että se on katettuna lauantaisin. 
Suomalainen Klubi ei ole paikkana monellekaan tuttu ja itsekin olen käynyt siellä vain kerran aiemmin, nimittäin lukiossa vanhojenpäivän tanssien juhlapäivällisellä. Paikka ei ole ulkoisesti juurikaan muuttunut viidessätoista vuodessa, eli miljöö on ehkä hieman vanhahtava, mutta kuitenkin ihan siisti. Pieni kasvojenkohotus ei välttämättä tekisi pahaa, jotta paikasta tulisi vielä viihtyisämpi, mutta tämä ei missään tapauksessa ole syy jättää menemättä ravintolaan - ruokapuoli nimittäin toimii. Suomalaisen Klubin ravintolaa pyörittävät nykyisin Ravintola C:n ja Armaksen ravintoloitsijat, joten hyvä ja laadukas (lähi)ruoka on avainasemassa myös brunssilla. 

Brunssibuffetin tarjonta on monipuolinen ja vaihtuva, mutta tämän lisäksi olisi voinut vielä tilata erilliseltä listalta kohtuuhintaisia lisäannoksia, esim. uppomunaa tai vohveleita. Buffetin tarjonta riitti kuitenkin meille enemmän kuin hyvin ja nautimmekin yli kahden tunnin ajan mm. croissanteista, leivistä, suolaisesta piiraasta, valkosipulimarinoidusta hevosesta, savukalasta, salaateista, Ahlmanin lähijuustoista ja hilloista, hedelmistä ja makeista leivonnaisista. 
Kahvi ja tee tarjoiltiin pöytään pienissä termoskannuissa ja juomatarjontaan kuului myös erilaisia tuoremehuja, mangosmoothieta sekä V2-lähivettä.  Saatavilla oli myös erilaisia viinejä ja sampanjaa. Naistenpäivän kunniaksi mies tarjosikin minulle lasin kuohuvaa ja ravintola muisti kaikkia naisasiakkaitaan ruusulla.
Sesonki oli huomioitu hauskasti brunssin tarjonnassa, sillä jälkiruokapöydästä sai rakentaa itselleen laskiaispullan. Erityismaininnan ansaitsevat myös hillittömän hyvät pikkuleivät, joita teki mieli pakata laukkuun mukaan, kun vatsa ei enää vetänyt enempää. 
Ravintolassa oli yllättävän vähän asiakkaita, mikä oli tietysti ihan mukava juttu meidän kannalta, sillä missään vaiheessa ei tarvinnut jonotella tai pelätä, että joku ruokalaji loppuisi kesken. Puheensorinan puutetta korvasi elävä flyygelimusiikki, joka teki ruokailuhetkestä astetta arvokkaamman. Rauhallinen ympäristö takasi myös sen, että tuolloin reilu parikuinen tyttäremme nukkui  sikeästi koko visiitin ajan vaunuissaan. Vaunuihin liittyen pienenä vinkkinä muille lapsiperheille se, että ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa eivätkä meidän suhteellisen kompaktin kokoiset vaunumme mahtuneet hissiin. Kannattaa siis varautua siihen, että vaunut täytyy kantaa kierreportaita yläkertaan, mikä ei sinänsä ollut meille mikään ongelma.


Brunssi oli kahdenkymmenen euron hintaansa nähden oikein runsas ja monipuolinen. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli jonkinlainen munakas tai munakokkeli, mutta tämän puutteen olisi toki voinut paikata itse tilaamalla joku munaruoka lisälistalta. Suomalainen Klubi häviää ehkä miljöönsä puolesta Tammerille, mutta ruuat olivat vähintään yhtä hyviä ja hinta kuitenkin selvästi edullisempi. Suosittelen!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Täällä voisi joskus käydä kun vierailemme Tampereella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo suunnittelinkin, että mentäisiin tänne sitten kun seuraavan kerran olette kylässä. :) Siellä oli muuten lapsille myös sellainen piirustusnurkkaus, eli L voisi myös viihtyä.

   Poista
 2. En olekaan kuullut että täällä on brunssia, voisi tosiaan testata! Olen käynyt lounaalla ja mm. joulupäivällisellä Klubilla ja ruuassa ei valittamista, mutta miljöö on omasta mielestä todella masentava. Harmi. Mutta täytyy antaa brunssipaikalle mahdollisuus, se Tammerin hintakin on nykyään karmea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan se miljöö kieltämättä vähän ankea, mutta jostain luin että sinne olisi ehkä tulossa jotain remonttia? Mutta kyllä tämä kannattaa tosiaan silti testata, vaikkei nyt ihan Tammerin prameisiin puitteisiin päästäkään. :)

   Poista