26. toukokuuta 2014

Ansari

Tänä viikonloppuna tietoisuuteeni tuli ihan uusi ihanuus, nimittäin Kahvilaputiikki Ansari. En varsinaisesti ole ihan kartalla Tampereen kahvilaskenessä, sillä en juo kahvia enkä teetä enkä muutenkaan ole erityisemmin vihkiytynyt kahvilakulttuuriin. Niinpä tämäkin helmi oli mennyt minulta ihan ohi, vaikka paikka on avattu jo talvella. Ansari sijaitsee Lapinniemessä, Tampereen Kylpylän takapihalla. Aiemmin paikalla toimi Pub Vinyyli, jossa olen muistaakseni kerran piipahtanut joskus vuosia sitten. Tuolla suunnalla tulee liikuttua sen verran harvoin, ettei paikalle eksy ihan vaan vahingossa. Nyt sain ystävältä vinkin, että tällainen paikka on olemassa ja pitihän se heti käydä testaamassa.

Kaunis, satavuotias rakennus on Lapinniemen kehräämön vanha kasvihuone

Kahvilaputiikki Ansari on Kangasalalla Marjamäen Pajutilaa pyörittävien yrittäjien luomus ja konseptiltaan samankaltainen kuin Pajutila, eli myynnissä on herkullisten kahvilatuotteiden lisäksi mm. erilaisia sisustusesineitä. Ansarissa valikoima on sisustustavaroiden osalta huomattavasti suppeampi kuin Pajutilalla, mutta herkkuja sen sijaan löytyy yhtä laajasti joka lähtöön.

Runsaudenpulan iskettyä henkilökunta tuli apuun helpottamaan valintaa

Myynnissä olevat sisustustuotteet ovat tyyliltään sellaisia, etten osaisi kuvitella niitä omaan kotiini, mutta arvostan kyllä niiden estetiikkaa ja mielelläni ihailen niitä tällaisessa miljöössä. Paikan sisustukseen on panostettu paljon ja rakennuksen sisältä löytyy kaksi tyyliltään erilaista, omalla tavallaan tunnelmallista tilaa. Tehtaan isännöitsijän vaimon talvipuutarhaksi rakennetun talon kattoikkunoiden ansiosta tila kylpee valossa ja oli näin hellepäivänä vähän turhankin kuuma.


Onneksi Ansarissa on myös suuri terassi, jossa oli ihana nauttia auringonpaisteesta, ihailla täydessä kukassa olevia omenapuita ja herkutella niin suolaisella kuin makeallakin. Koko helteisen päivän vaunuissa visusti suojassa pidetty vauvakin pääsi nauttimaan ulkoilmasta omenapuiden varjoon.

Mies tuli paikalle moottoripyörällä, siksi säähän sopimaton varustus

Jos jotain negatiivista hakee, niin paikan hintataso on melko korkea. Esimerkiksi kuvassa näkyvä, äärimmäisen herkullinen omenakakku vaniljajäätelöllä maksoi yhteensä 10 euroa (kakkupala 6,50 € ja jätskipallo 3,50 €). Toisaalta, kuka käskee olla niin ahne, että ottaa sekä kakkua että jäätelöä? ;)  En taida koskaan tottua kahvilahintoihin, kun yhden kakkupalan hinnalla leipoisi kokonaisen kakun itse kotona. Mutta pakkohan yrittäjien on toki työstään palkka saada. Hinnasta ja hieman syrjäisestä sijainnista viis, suosittelen lämpimästi vierailemaan Ansarissa - sen verran ihana paikka on kyseessä!

4 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa suositellut tätä mm. päivän kuvissa. :) Meille tuli täällä jo maaliskuussa niin hiki, että voin kuvitella ettei ole enää mukava paikka helteellä. Muutenkin on aika varjo Pajutilasta, mikä on ihan omia suosikkipaikkojani, mutta tietysti tämän sijainti on helpompi, jos ei esim. autoa omista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, mulla on mennyt sun suositus ihan ohi. :) Tosiaan melko kivasti kerää lämpöä tuo rakennus, joku viilennyssysteemi ei tekisi pahaa kesähelteillä. Toisaalta, nyt kun lämpömittari näyttää +7 astetta, voisi tuolla sisällä olla juuri sopivaa. Tänne on kyllä huomattavasti helpompi mennä kuin Pajutilalle, kun paikalle pääsee niin kävellen, pyörällä kuin bussillakin. Parkkitilaakin oli kuulemma tulossa lisää, kun tokihan tuonnekin osa kulkee autolla.

   Poista
 2. Hei! Onko tuolla lounasta, brunssia tms suolaista syömistä tarjolla miten? Joku leipä/salaattiannos kuvassa ainakin näkyy. Oon tulossa huomenna (!) päiväseltään tapaamaan sinne opiskelukavereita ja mietitään jotain kivaa paikkaa mihin mennä vähän syömään ja kahvittelemaan. Ehdotin Pajutilaa jossa en koskaan ole käynyt, mutta sanoivat, että olisi lopetettu..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajutilan toiminta on tosiaan valitettavasti loppunut, mutta yrittäjät jatkavat toimintaa Ansarissa. Ainakin arkisin siellä on ollut keittolounas, viikonlopun tarjonnasta en ole varma. Pikkusuolaista (leipiä, piirasta ym.) sieltä ainakin saa. :)

   Poista