17. huhtikuuta 2014

Banaani-toffeemuffinssit



Mies toi Levin-reissultaan tuliaisina kolme mustunutta banaania ja minä tietysti kätevänä emäntänä päätin hyödyntää ne leivonnassa. Olin joskus jossain törmännyt banaani-toffeemuffinssien ohjeeseen ja päätin lähteä kokeilemaan, miten ne onnistuisivat. Tavoilleni uskollisena en voinut tehdä suoraan minkään tietyn ohjeen mukaan, vaan yhdistelin eri reseptejä soveltaen. Lopputulos oli ihan hyvä, joten jaan reseptin nyt teillekin.

Banaani-toffeemuffinssit (n. 12 kpl)

150 g voita
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
3 kypsää banaania (kaksikin riittää, jos banaanit ovat isoja)
n. 25 kpl Omar-karkkeja

Kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (itse suosin Philadelphiaa)
2 dl kinuskikastiketta


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Muussaa banaanit, pilko Omar-karkit ja sekoita molemmat taikinan joukkoon. Annostele taikina muffinssivuokiin. Itselläni on 12 kpl:n muffinssipelti, johon tämä taikinamäärä oli sopiva. Paista muffinsseja 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Valmista kuorrute vatkaamalla tuorejuusto ja kinuskikastike sekaisin sileäksi massaksi. Kuorrute kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja laittaa kylmään jähmettymään, jotta pursottaminen onnistuu paremmin. Mikäli et halua pursottaa kuorrutetta, vaan levittää sen muffinssien päälle, riittää kuorrutetta puolikas annos. Koristele muffinssit esim. koristerakeilla tai pieniksi pilkotuilla Omar-karkeilla.


PS. Saatiin me oikeitakin tuliaisia - tytölle pehmoporo ja minulle teleskooppimakkaratikku. Kyllä, teleskooppimakkaratikku.




10 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Harmi ettei ole jauhopeukaloa suotu... Heh, teleskooppimakkaratikku kuulostaa mielenkiintoiselta, voiko sillä siis tutkailla tähtiä nuotiolla makkaraa paistellessaan? :)
    Halusin lapsena jostain syystä ihan oikeat kunnon kiikarit. Oli se alkuperäinen syy mikä tahansa niin lopulta niitä kiikareita ei koskaan käytetty muuhun kuin naapureiden ikkunoista tiirailuun, joka sekin osottautui melko tylsäksi kun naapurit eivät koskaan tehneet mitään mielenkiintoista... Josko teillä olisi mielenkiintoisempia naapureita? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis siinä makkaratikussa on teleskooppivarsi, eli se taittuu sisään. Naapureiden tiirailuun ei tuosta makkaratikusta ole siis apua, että pitäisi varmaan hankkia ne kiikarit, jos sitä haluaisi harrastaa... :D Mikä ei kyllä rehellisesti sanottuna ole koskaan tullut mieleen, vaikka muuten aika utelias olenkin. Täytyy varmaan vielä vanhentua muutama vuosikymmen, niin alkaa naapureiden tarkkailu innostaa. ;)

      Poista
    2. Hehee, se mulla ensin tulikin mieleen, mutta sit aloin miettiä tuota teleskooppi-sanaa ja jäin pohtimaan, että tarkoittaako se kuitenkin vain sitä kaukoputkea vai onko sillä tuo sisään taittuva merkitys... Vetoan imetys/univajeaivoihin... :) Se naapureiden kiikarointi tuntui kyllä aika väärältä ja kiinnijäämisenpelko oli kova, eli en voi suositella ennen kuin ne muutama vuosikymmen on vierähtänyt ja voit pistää kaiken iän piikkiin :)

      Poista
    3. Munkin piti tuon sun kommentin jälkeen oikein googlettaa tuo sana teleskooppi, kun aloin epäillä itseäni, että käytinköhän sitä jotenkin väärässä merkityksessä... Mutta molemmat oltiin oikeassa imetysaivoinemme. :D

      Poista
  2. Voihan nam!!! Uusi lukija ilmottautuu!! Just pari päivää sitten mä leivoin snickers muffinsseja =DDD Tuu kurkkaamaan blogissa synttäripostaus ja lahjakorttiarvonta =))) Pientä mainostusta hih

    tutipuu2012.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, tervetuloa mukaan! Pitääkin käydä kurkkimassa sun blogia, Snickers-muffinssit kuulostavat aika herkullisilta! :)

      Poista
  3. Teleskooppimakkaratikku on kyllä huippu!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei sitten muuta kuin makkaraa paistamaan nuotiolle... Tää taisikin hei olla joku miehen salajuoni, jolla houkutella mut metsäretkelle! :D

      Poista
  4. Nam, kuulostaa ja näyttää ihanan makeilta eli siis huippuherkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niitä ne olivatkin, makeita ja herkullisia! Yllättäen maku vielä parani entisestään, kun muffinsseja söi jääkaappikylmänä parin päivän päästä leipomisesta. :)

      Poista