22. lokakuuta 2014

Juustoinen sienipiirakka

Sain anopilta pussillisen suppilovahveroita ja pohdin muutaman eri vaihtoehdon välillä, mihin käyttäisin ne. Kun kaapista sattui löytymään yksi parasta ennen -päivämääränsä ohittanut maitorahka, oli valinta selvä - sienipiirakka it is! Kerrankin voin sanoa olevani varauksettoman tyytyväinen tekemääni suolaiseen piirakkapohjaan. Yleensä ne tuppaavat olemaan aina liian murenevaisia tai muuten vaan epämääräisiä, mutta tämä oli erittäin hyvää eikä niin rasvaista kuin perinteiset piirakkapohjat. Täytyy ehdottomasti kokeilla tätä muillakin täytteillä!

Siitä se ajatus sitten lähti...


Pohja:
150 g voita
250 g maitorahkaa
3 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sämpyläjauhoja
50 g emmental-juustoraastetta

Sekoita pehmeä voi ja maitorahka keskenään. Lisää joukkoon jauhot sekä juustoraaste ja nypi taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä hetki kylmässä. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja siirrä uunipannulle.

Täyte:
reilu litra suppilovahveroita
1 rkl voita
1-2 sipulia (riippuen sipulien koosta)
3 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
timjamia
100 g emmental-juustoraastetta

Puhdista ja pilko sienet. Silppua sipulit. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja sipulisilppu ja kuullota seosta hetken, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Mausta sieniseos suolalla ja pippurilla ja levitä pohjataikinan päälle.

Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään. Levitä sieniseoksen päälle ensin juustoraaste ja lopuksi kerma-munaseos. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.



Vinkki! Mikäli haluat piirakkaan lisää tuhtia makua, voit lisätä täytteen joukkoon kuutioitua savukinkkua tai rapeaksi paistettua pekonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti