30. marraskuuta 2014

Kylmästä lämpimään

Sen verran paljon on muka ollut taas kaikkea kiirettä, etten ole ehtinyt tehdä matkakertomusta parin viikon takaisesta Kanarian reissustamme. Oikeastaan tuntuu, että matkasta olisi jo ikuisuus, niin nopeasti sitä lopulta palautui tähän marraskuun harmauteen ja normaaliin arkeen. Mukavasti loma kuitenkin katkaisi synkkää syksyä ja nythän ollaankin jo kohta joulussa. Ennen sitä meidän olisi tosin tarkoitus tehdä vielä yksi matkakin tytön kanssa, joten puretaan nyt nämä etelän lomakuvat tänne blogiin ennen seuraavaa reissua.


Olimme siis viikon lomalla Maspalomasissa Gran Canarialla. Loman tavoitteena oli ottaa rennosti, nauttia auringosta ja päästä mahdollisimman helpolla. Nämä tavoitteet toteutuivat hienosti, kun otimme Aurinkomatkojen pakettimatkan, joita emme ole häämatkaamme lukuun ottamatta tähän mennessä harrastaneet. Koska kyseessä oli todella pikainen äkkilähtö, ei matkakohteen saati hotellin suhteen ollut suuremmin valinnanvaraa, mutta meillä kävi hyvä tuuri ja lomamme oli kaikin puolin onnistunut. Hotellimme Cay Beach Princess oli siisti ja viihtyisä, erityisesti allasalue saa ison plussan. Huoneistohotelli sopi hyvin meidän tarpeisiimme, sillä vaikka emme siellä ihmeemmin mitään kokkailleetkaan, oli tytön aamu- ja iltapuurot helppo keitellä mikrossa. Erillinen makuuhuone toi sen lisäarvon, ettei kaikkien tarvinnut mennä samaan aikaan nukkumaan, vaan saimme miehen kanssa istua parina iltana omalla terassilla tytön mentyä jo unille. Myös hotellin puolesta oli tarjolla vaihtelevan laatuista iltaohjelmaa, jäätävän huonosta Elvis-laulajasta suhteellisen tasokkaaseen flamencoesitykseen.


Maspalomas on puhtaasti matkailukohde, mutta ei mielestäni kuitenkaan ihan samanlainen turistirysä kuin lähistöltä löytyvät Playa del Ingles ja Puerto Rico. Maspalomas on tunnettu matkailun lisäksi hiekkadyyneistään sekä maamerkkinä toimivasta majakastaan. Hotellimme sijaitsi parin kilometrin päässä hiekkarannalta, mutta kävimme muutamana päivänä siellä kävelemässä ja nauttimassa merimaisemista. Btw, rattaat ja hiekkadyynit - ei mikään voittajayhdistelmä...


Koska Maspalomasissa ei ollut suuremmin nähtävää, teimme viikon aikana muutamia retkiä ympäri saarta. Kävimme mm. lomaosake-esittelyssä(!) Amadores Beachillä, edellisen johdosta lahjaksi saamallamme delfiiniristeilyllä merellä, ihmettelemässä erilaisia eläimiä Palmitos Parkissa (tästä tulossa vielä oma postauksensa) sekä hotellimme vieressä sijainneessa huvipuistossa. Yhtenä päivänä vuokrasimme auton ja ajoimme koko saaren halki mutkaisia vuoristoteitä etelästä pohjoiseen, josta palasimme pääkaupunki Las Palmasin kautta itärannikkoa pitkin takaisin.

Delfiiniretkellä nähtiin myös valaita!

Kuten te arvon lukijat varmasti tiedättekin, olen hyvän ruuan ystävä. Tämä ei kuitenkaan ollut mikään ruokamatka, sillä söimme 95-prosenttisesti hotellilla. Meillä oli siis puolihoito, jonka hintaan kuului runsas ja hyvä aamiainen sekä runsas, mutta vähemmän hyvä illallinen. Kuvaavaa on, että reissun ainoa ruokakuva on tämä Las Palmasissa alkuruoaksi nautittu paikallinen erikoisuus, "Patatas Canarias". Hiukan repesin saadessani eteeni kymmenen keitettyä kuoriperunaa! No, olihan tuo perunoiden kanssa tarjoiltu kastike kyllä oikein maukasta.


Kaiken kaikkiaan Kanaria yllätti meidät positiivisesti. Voisin hyvin palata tuonne uudelleen, miksei jopa samaan hotelliinkin. Meitä vastapäätä asui suomalaispariskunta, jotka olivat 14. kertaa Maspalomasissa ja viidettä kertaa peräkkäin samassa majoituksessakin. Ihan samaan saavutukseen en usko meidän yltävän, mutta mielelläni lähden joskus tulevaisuudessakin Kanarian (lähes) takuuvarmaan aurinkoon. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, seuraavaa lomaa odotellen!


4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Tuli haikea olo, ensinnäkin tosta uv-puvusta (kiva että oli käyttöä!) ja toiseksi näistä maisemista. Siellä opiskeltiin matkaoppaaksi ja puhumaan bussin etuosassa. Kiva että loma oli onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh mitä toistoa, kiva kiva kiva... :D

   Poista
  2. Ahhahhaa Patatas Canarias :D Ihania kuvia, kyllä kelpaisi tällainen reissu keskellä marraskuuta!

   Poista
  3. Katja: No mutta kivaa meillä olikin, joten hyvin löysit tästä sen olennaisen! :D Ja uv-puvulle oli tosiaan käyttöä joka päivä, kiitos vaan hyvistä kaupoista. En muistanutkaan, että olit Kanarialla matkaopaskuvioihin liittyen, olitko siis vieläpä Maspalomasissa?

   A-E: Kyllä oli eksoottiset perunat, ai että! :D Reissaaminen on aina mukavaa, marraskuussa ja muutenkin. Toivottavasti saadaan loma-aikataulut menemään yksiin jossain vaiheessa ensi vuotta. :)

   Poista