19. toukokuuta 2015

Lähi-Idän makuja Zeytuunissa

Tampereelle avattiin muutama viikko sitten kaupungin ensimmäinen meze-ravintola Zeytuun. Sana uudesta paikasta on kiirinyt mukavasti niin suusta suuhun kuin somessakin, ja koska kommentit ovat olleet yksinomaan positiivisia, oli tietysti itsekin päästävä kokemaan, mistä kaikki kuhina johtuu. Kävin Zeytuunissa ensimmäisen kerran syömässä viikko sitten ja totesin, että lukuisat kehut eivät olleet katteettomia: ruoka oli maukasta, palvelu ystävällistä ja tunnelma viihtyisä. Niinpä halusin päästä sinne pian uudestaan. Siihen tarjoutui mahdollisuus eilen ja tällä kertaa kamerakin oli matkassa, joten pääsen jakamaan suositukseni paikasta myös teille.


Zeytuun on kasvisravintola, jonka listalla on meze-annoksia, falafelia ja salaatteja. Näiden lisäksi saatavilla on myös mehuja, smoothieta ja teetä. Lähi-Idän maut ovat jotain ihan uutta täkäläisessä ravintolakentässä ja tervetullutta vaihtelua nykyiseen tarjontaan. Hintataso on hyvin kohtuullinen, kaikki ruoka-annokset maksavat alle kympin. Asiakaspaikkoja on parisenkymmentä ja ainakin lounasaikaan paikka on kuulemma välillä ollut niin täynnä, etteivät kaikki halukkaat ole mahtuneet sisään. Ruokaa saa onneksi ostaa myös mukaan, joten vaikka pöydät olisivatkin täynnä, ei tarvitse jäädä nuolemaan näppejään.


Ensimmäisellä käyntikerralla söin Meze Halloumin ja eilen valitsin Meze Zeytuunin. Meze-annokset ovat maistelulautasia, joissa on useampi pieni annos eri ruokalajeja, kuten falafelia, tabboulehia ja hummusta. Molemmat annokset olivat oikein herkullisia, mutta ehkäpä jälkimmäinen oli vielä hitusen parempi, sillä ihastuin ikihyviksi siinä olleeseen Baba Ganoush-munakoisotahnaan. Juomaksi otin appelsiini-minttumehun ja sekin oli todella hyvää ja raikasta, kuten Zeytuunin makumaailma yleensäkin. Annokset ovat kauniita, maut puhtaita eikä syömisen jälkeen tule ähkyä, vaan hyvä olo.


Ravintolan konsepti on jo nyt yksinkertaisuudessaan erittäin toimiva, mutta jos ruokalista joskus tulee kokemaan muutoksia, olisi mukava jos listalta löytyisi myös vapaavalintainen meze-lautanen, johon saisi koota itse omat herkkunsa. Yhtä kaikki, voin suositella Zeytuunia lämpimästi ja tulen varmasti käymään siellä jatkossakin. Listalla on vielä monta juttua, joita haluan päästä maistamaan!

Zeytuun
Tuomiokirkonkatu 21
avoinna joka päivä klo 1021

2 kommenttia:

  1. Yhtä mieltä muusta paitsi ähkystä, söin tokalla kerralla falafel-ciabatan, enkä millään saanut sitä loppuun asti, hurjan kokoisia annoksia! Mutta niin hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pitäydyn edelleen näkemyksessäni siitä, että annoskoko on ihan sopiva ainakin noiden meze-lautasten osalta. :) Meidän eilisessä seurueessa 3/4 oli sitä mieltä, että ruokaa oli juuri passelisti ja 1/4 sitä mieltä, että hän olisi voinut syödä helposti toisenkin annoksen. Tällä kertaa se lisää kaivannut en edes ollut minä. ;)

      Poista