26. huhtikuuta 2017

Viikkokatsaus nro 16

17.4.
Viikko alkoi poikkeuksellisen leppoisissa merkeissä, kiitos pääsiäisen ja vapaan maanantain. Normaaliarjessa aamupala on hyvin pikainen (jos sitä ehtii ylipäänsä syödä), mutta näin yökylässä saimme kunnon kattauksen. Pitäisi kyllä useamminkin panostaa aamiaiseen, koska onhan tällainen pitkän kaavan mukaan nautittu aamupala vaan niin mukava startti päivään. Valitettavan harvoin sitä viikonloppunakaan tulee laitettua pöytään paljon puuroa kummempaa, vaikka aikaakin olisi. Ehkä sitten, kun meillä on seuraavan kerran yövieraita...

18.4.
Tiistaina yllätin perheeni ja itsenikin ehdottamalla ulkoilua päivällisen päälle. Olen maailman laiskin lähtemään ulos varsinkaan arki-iltaisin, mutta nyt aurinkoinen sää houkutteli haukkaamaan happea. Kävelimme läheiseen leikkipuistoon, mutta leikit jäivät tällä kertaa vähän lyhyeen. Lapsi ilmoitti yhtäkkiä vessahädästä, jota ei voinut toimittaa pusikkoon, joten eipä sitten muuta kuin nokka kohti kotia. Note to self: vaikka kolmevuotias on sitä mieltä, ettei hänellä ole hätä, pakota hänet siitä huolimatta käymään vessassa ennen ulkoilua. Tämän tiistain jälkeen säätila onkin ollut sitten sellainen, ettei ulkoilua ole tarvinnut edes harkita. Come on, missä se kevät viipyy?!!

19.4.
Keskiviikkona kävin passikuvassa, tai oikeammin viisumikuvassa. Hymyillä ei saanut, mutta ei tuosta silti tullut ihan niin pahaa mugshotia kuin mitä viimeisimmät passikuvani ovat olleet. Vaikka kuvasta tulikin ihan onnistunut tuossa kategoriassa, täytyy myöntää että päällimmäisenä käteen jäi lievä järkytys. Näytänkö ihan oikeasti tuolta, noin vanhalta?! Toki liikakilot tekevät oman osansa, mutta muutenkin alan näyttää jo keski-ikäiseltä tädiltä. Toisaalta, kesällä ikämittarini kääntyy kolmestakympistä lähemmäs neljääkymppiä, joten ehkä tämä on vain luonnollista ja väistämätöntä. Ei se silti paljon naurata.

20.4.
Tältä näyttää, kun mies eksyy nälkäisenä Kivikylän tehtaanmyymälään. En oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa tälle lihavuorelle, jonka löysin jääkaapistamme torstaina. Hiukan huolettaa, mahdammeko saada kaiken kulumaan päivämäärien puitteissa, mutta yritys on kova. Täytyy sitten töissä panostaa kasvis- ja kalapainotteisiin lounaisiin, kun kotona vedetään näin lihaisalla linjalla.  

21.4.
Perjantaipäivällinen nautittiin tällä viikolla ystäväpariskunnan kanssa Cafe Pispalassa. Menun teemana oli Amerikka, kuvassa alkuruoaksi syömäni perunakeitto cheddarjuustolla ja pekonilla höystettynä. Jo tämän annoksen jälkeen oli melko kylläinen olo, joten voitte kuvitella missä ähkyssä lähdin ravintolasta Eggs Benedict -pääruoan ja jälkiruokajuustokakun jälkeen... Cafe Pispalan ruoka ei kyllä koskaan petä ja kolmen ruokalajin menun hinta 28 euroa on mielestäni varsin kohtuullinen. Kannattaa käydä, jos et ole vielä poikennut!

22.4.
Lauantaina mies oli omilla menoillaan aamuvarhaisesta myöhään yöhön. Olimme sopineet treffit muutaman kaverin kanssa ja ensin suuntasimme Supermessuille. Omaan makuuni tapahtuma ei tarjonnut juuri mitään kiinnostavaa, mutta lapsi oli innoissaan törmätessään niin Katti Matikaiseen kuin Muumeihinkin. Pari hankintaakin tein messuilta, mutta niistä lisää sitten seuraavassa viikkokatsauksessa.

 23.4.
Sunnuntaina kävin elämäni ensimmäisessä lentopallopelissä. Miehen serkku pelaa VaLePassa, joka taisteli ottelussa Suomen mestaruudesta. Pelissä kävi lopulta hyvin, vaikka Hurrikaani pistikin tosissaan kampoihin. Olin vähän yllättynyt siitä, kuinka kova meno ja innokasta fanikuntaa ottelussa oli. Ilmassa oli todellakin suuren urheilujuhlan tuntua. Korvat soivat vielä pitkään pelin jälkeen, sillä istuimme suoraan Hurrikaanin fanikatsomon vieressä, jossa paukutettiin tauotta rumpuja, ämpäreitä ja ties mitä kattiloita rytmittämässä kiihkeitä kannustushuutoja. Punapaitaiset veivät kuitenkin voiton ja Hurrikaani sai tyytyä hopeaan, kuten kuvasta näkyy. Ottelu oli sen verran positiivinen kokemus, että voisin lähteä joskus toistekin lentopallopeliin. 

3 kommenttia:

 1. Mun mielestä näytät muuten nuorelta, omaan naamaan kilojen tippuminen on ainakin tuonut hirveät rypyt ja kuivakkuuden. :/ Tein varmaan ennätyksen kun en hankkinut.mitään supernessuilta! Mies sai paljasjaljakengät mitä oli etsinytkin, puoleen hintaan saatiin teatteriliput Hui kauhistukseen mistä oltiin puhuttukin ja otettiin mukaan risteilylahjakortti jolla saa ilmaisen reissun. Kotiinpäin siis selkeästi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku luuria, messuilta eikä nessuilta..

   Poista
  2. Heh, kiitos! Ei sillä että nuorelta näyttäminen olis mikään itseisarvo, mutta enemmän sitä jotenkin mieltää itsensä vielä nuoreksi aikuiseksi kuin keski-ikäiseksi ja sitten sitä välillä vaan yllättyy kun näkee itsestään kuvia. Peilistä sitä ei niin huomaa.

   Poista