Brownie-taikina
150 g voita
125 g suklaata (esim. Fazerin taloussuklaa)
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada voi-suklaaseos vatkaamista kestävään kulhoon. Sekoita joukkoon sokerit sekä kananmunat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten, kunnes seos on muuttunut hieman vaaleammaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Vuoraa n. 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Cookie-taikina
100 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
75 g suklaata
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi pilkottu suklaa, voit halutessasi jättää pari palaa taikinan päälle laitettavaksi. Nostele reilun kokoisia taikinanokareita brownie-pohjan päälle ja halutessasi myös muutama suklaapala.
Paista brookieta 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes cookie-taikina on rapea, mutta brownies-pohja edelleen hieman löysä. Varo paistamasta leivonnaista liian kypsäksi, jäähtyessään brookie jähmettyy juuri sopivan tahmeaan olomuotoon. Leikkaa jäähtynyt brookie paloiksi. Brookien voi myös tarjota esim. vaniljajäätelön kanssa, mutta oikein herkullista tämä oli sellaisenaankin. Voi miksi ne jo loppuivat...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti