10. elokuuta 2015

Lähimatkailua Reipin tilalla

Tänään oli upean aurinkoinen ja lämmin kesäsunnuntai. Kun aamulla mietimme, mitä hauskaa voisimme tehdä, muistimme saamamme vinkin lapsiperheelle sopivasta kesäretkikohteesta, joka löytyy vieläpä omasta kotikunnastamme. Reipin tila sijaitsee Pirkkalankylässä kauniissa maalaismaisemassa Pyhäjärven tuntumassa, kuuden kilometrin päässä Pirkkalan keskustasta. Tilalta löytyy maatiaispiha monine eläimineen sekä kesäkahvila. Reipissä asustelee mm. suomenhevosia, poneja, kyyttölehmiä, suomenlampaita, maatiaiskanoja, kissoja, pupuja ja minipossu Nonparelli. Tyttömme olikin ihan innoissaan erilaisista eläimistä ja kirmaili aitaukselta toiselle yrittäen syöttää kaikille elikoille ruohoa. Pupuja saikin onneksi ruokkia ihan luvan kanssa.


Pihapiiristä löytyvästä kesäkahvilasta saa ostaa kahvia, teetä, virvokkeita, jäätelöä ja herkullisia, rasvaa tihkuvia voipullia. Kahvilaa varten kannattaa varata käteistä, mutta koska me (ilmeisen monen muun tavoin) olimme unohtaneet käydä pankkiautomaatilla, saimme matkaamme laskun, jolla kuitata ostokset myöhemmin. Mukavan joustavaa toimintaa, sanoisin. Meidät otettiin muutenkin erittäin ystävällisesti vastaan ja tilan toiminnasta kerrottiin mielellään lisää, kun oikein innostuin kyselemään.


Reipin muihin palveluihin kuuluvat mm. ratsastustunnit, heppaleirit, ponikerho sekä erilaiset tapahtumat, kuten heinäkuussa vietetty Hummafest. Reipissä on mahdollisuus järjestää myös syntymäpäiväjuhlat lapsille ympäri vuoden. Vierailupäivänämmekin siellä vietettiin kaksia synttäreitä ja vanhan navetan sisälle oli katettu juhlapöytä päivänsankareille vieraineen. Syntymäpäivien ohjelmaan sisältyy hevosajelua, poniratsastusta ja tilan eläimiin tutustumista, eli melkoiset unelmakekkerit heppahulluille.


Reipin tilan välittömästä läheisyydestä löytyy myös Pirkkalan museokeskus, jossa pääsee tutustumaan alueen paikallishistoriaan ja maaseutukulttuuriin. Itse emme ehtineet käymään museossa sen aukioloaikana, vaan tyydyimme ihailemaan museon eri puolilta Pirkkalaa tuotuja vanhoja aittarakennuksia ja latoja vain ulkoapäin. Perusteellisemman museokierroksen jätimme suosiolla seuraavaan kertaan, sillä aurinkoinen sää houkutteli meidät mieluummin kivenheiton päässä sijaitsevalle uimarannalle. Eipä tuosta olisi voinut kesäpäivä enää paljon parantua! Piilosilla olleet lampaatkin löysivät tiensä rannan viereiselle laitumelle ja siten pääsimme tekemään niihinkin tuttavuutta.


Suosittelen Reipin maatiaispihaa lämpimästi erityisesti lapsiperheille, mutta miksei toki aikuisillekin eläinten ystäville. Reipissä pääsee aistimaan aitoa, vanhan ajan maalaistunnelmaa ja rapsuttelemaan kaikenkarvaisia eläimiä. Mikä parasta, lysti ei maksa mitään, vaan tilalle on vapaa pääsy. Halutessaan voi kuitenkin tehdä lahjoituksen ja siten tukea eläinten ylläpitokustannuksia. Aukioloajat ovat melko suppeat, maatiaispiha on kesäisin auki lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12–16. Kesän päättäjäisiä vietetään Reipissä elokuun viimeisenä viikonloppuna, joten jos et vielä ole käynyt täällä, niin hyvin ehtii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti