2. toukokuuta 2014

Klara vappen!Jos Facebook täyttyy tällä hetkellä arkihaasteista, niin blogissa mennään sitten juhlapyhästä toiseen. Tässä pääsiäisen ja vapun välissä en ole muka ehtinyt tehdä yhtään uutta postausta, mutta eipä tässä nyt toisaalta ollutkaan kuin reilu viikko väliä.

Viime vuodet vappua on tullut juhlittua suht railakkaasti, kuuluuhan talouteemme myös yksi (entinen) teekkari. Edellisvuonna olimme vappuna pikkuveljelläni viettämässä hänen syntymäpäiviään ja siitä viikon päästä sain tietää olevani raskaana. Tänä vuonna oli siis selvää, että vappua vietetään huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä kuin aiemmin. Vappuaattona istuimme pienimuotoisesti iltaa kaveriporukalla ja vappupäivänä veljeni piti jälleen synttärijuhlat. Vappupäivään piti kuulua myös Jäähovin(!) brunssi, mutta Grouponin sekoilujen vuoksi aikataulut menivät päällekkäin ja brunssi jäi meiltä valitettavasti väliin. Siitä huolimatta hyvää ruokaa, munkkeja ja simaa tuli nautittua ihan riittävästi, kuten vappuun kuuluukin.
Vappupäivänä piipahdimme myös keskustassa vapputorilla. Harvemmin Tampereen keskustassa on vastaavaa väenpaljoutta ja karnevaalimeininkiä kuin vappuisin on ja ihmisiä olikin ihan mukavasti liikkeellä koleasta säästä huolimatta.
Halusin ehdottomasti ostaa tytölle vappupallon, vaikka vasta nelikuisesta lapsesta onkin kyse. Ensimmäinen ostamamme vappupallo tyhjeni ennen aikojaan eikä tyttö edes ehtinyt nähdä sitä, koska hän veteli sikeitä vaunuissaan. Mies katseli murjotustani hetken aikaa ja katsoi parhaaksi käydä hakemassa torilta uuden pallon. Hassua, miten pienet asiat voivatkin muuttua suuriksi tällä hetkellä... Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin: tyttö sai pallonsa ja jaksoi kovasti ihmetellä sitä ja äitikin oli tyytyväinen.

Pakko muuten vielä mainita, että pitkään luulin tuon otsikon mukaisen toivotuksen tarkoittavan oikeasti ruotsiksi hauskaa vappua. Vasta joskus aikuisemmalla iällä taisin hoksata, että tuossahan on sanaleikki taustalla.

PS. Tiedättekö, mitä yhteistä on Putouksella ja punttisalikäynnillä? Toistoa toiston perään. Vähän teekkarihuumoria, eheh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti