Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
1,5 dl maitoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
250 g mascarponea
1 kananmuna
n. 300 g raparperia
(2 rkl sokeria)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää parissa erässä taikinaan. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin. Kun seos on hieman paksuuntunut, vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja kananmuna. Levitä täyteseos pohjan päälle. Kuori ja pilko raparperit ja asettele ne piirakan pinnalle. Halutessasi voit vielä ripotella sokeria raparperien päälle, mutta se ei ole välttämätöntä, pohja ja täyte ovat jo itsessään sen verran makeita.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsynyt. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
Hassu sattuma, pyysin eilen kälyltä raparperipiirakan reseptin ja sain tämän: http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/08/07/tajunnan-rajayttava-raparperipiirakka/ , tarkoitus olisi testata tänään.
VastaaPoistaHyvältä kuulostaa tuokin resepti. :) Pitäisiköhän testata sitäkin, kun raparperia jäi vielä ja turkkilaista jogurttiakin löytyisi kaapista... No, ehkä pitää ensin tuhota tuo eilen tehty piirakka.
PoistaMun piirakasta tulikin vadelma-mansikka, kun en löytänyt raparperia! Äh.
PoistaNo mutta hyvää oli varmasti ja tuli samalla tyhjennettyä pakastinta tulevan kesän marjoille, vai? :)
Poista