30. toukokuuta 2014

Raparperi-mascarponepiirakka

Päätin helatorstain kunniaksi verrytellä pitkästä aikaa jauhopeukaloani (kyllä, aina löytyy hyvä tekosyy leipoa) ja tehdä jotain hyvää raparperista. Halusin yhdistää kirpeään raparperiin jotain kermaisen pehmeää ja päädyin perinteisen maitorahkan tai kermaviilin sijaan mascarponeen. Hain insipiraatiota mm. tästä reseptistä ja sovelsin siitä seuraavanlaisen lopputuloksen. Piirakan ulkonäkö ja surkeat kuvat eivät todellakaan tee oikeutta piirakan herkulliselle maulle!


Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
1,5 dl maitoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
250 g mascarponea
1 kananmuna
n. 300 g raparperia
(2 rkl sokeria)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää parissa erässä taikinaan.  Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin. Kun seos on hieman paksuuntunut, vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja kananmuna. Levitä täyteseos pohjan päälle. Kuori ja pilko raparperit ja asettele ne piirakan pinnalle. Halutessasi voit vielä ripotella sokeria raparperien päälle, mutta se ei ole välttämätöntä, pohja ja täyte ovat jo itsessään sen verran makeita.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsynyt. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.



4 kommenttia:

  1. Hassu sattuma, pyysin eilen kälyltä raparperipiirakan reseptin ja sain tämän: http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/08/07/tajunnan-rajayttava-raparperipiirakka/ , tarkoitus olisi testata tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa tuokin resepti. :) Pitäisiköhän testata sitäkin, kun raparperia jäi vielä ja turkkilaista jogurttiakin löytyisi kaapista... No, ehkä pitää ensin tuhota tuo eilen tehty piirakka.

      Poista
    2. Mun piirakasta tulikin vadelma-mansikka, kun en löytänyt raparperia! Äh.

      Poista
    3. No mutta hyvää oli varmasti ja tuli samalla tyhjennettyä pakastinta tulevan kesän marjoille, vai? :)

      Poista