18. kesäkuuta 2014

Helsingin herkkua

Viime viikolla järjestettiin Taste of Helsinki -tapahtuma, jonne myös me suuntasimme viimeisenä mahdollisena päivänä eli sunnuntaina. Kukapa nyt ei olisi valmis matkustamaan 150 kilometriä hyvän ruuan takia? Kyseessä on siis ruokafestivaali, jonne tasokkaat ravintolat ovat rakentaneet kolmen ruokalajin maistelumenuita, joista pääsee nauttimaan piknik-henkisesti ulkoilmassa rennossa ympäristössä.


Mukana taphtumassa oli yksitoista ravintolaa, joista valtaosa pääkaupunkiseudulta. Maakuntia edustivat tamperelainen Bertha sekä ahvenanmaalainen Smakbyn, jotka molemmat olivat meille entuudestaan tuttuja. Kokeilimme eri ravintoloiden tarjontaa hyvin laajasti ja laskeskelin, että taisin maistaa lopulta peräti kahdeksaatoista(!) eri annosta, kaikki omalla tavallaan hyviä ja hienoja makuelämyksiä. Jätetään tarkemmat ruokakritiikit sikseen ja annetaan kuvien puhua puolestaan.

Juuren punajuurimakaronilaatikkoa ja luomukyyttöä kevätspeltillä
Askin "kesän vehreyttä" sekä Emon rapukakkua ja kananpoikaa
Farangin Green shell mussel
Demon hummerimakkaraa ja sahramirisottoa
Kaartin Hodari & Hummerin Oskarin hodari 
Smakbyn lammasta
Farangin Coconut caramel pork
Berthan suklaa-banaani-parapähkinäjälkiruoka
Demon Space cream
Juuren kuttujogurttijäädyke
Askin suolaheinää & valkosuklaata
Emon vuohenmaitoeskimo ja Postren tuttifrutti-calippo

Yhtään huonoa annosta ei tullut vastaan, mutta Farangin simpukka-alkuruoka oli ehkä vähiten mieleeni. Jälleen kerran tuli myös todettua se, että ruuan suhteen ei kannata olla ennakkoluuloinen. Annos saattaa kuulostaa raaka-aineidensa perusteella vähemmän houkuttelevalta, mutta maku voi yllättää todella positiivisesti. Näin kävi esimerkiksi Sami Tallbergin väinönputkivanukkaan sekä Juuren punajuurimakaronilaatikon kohdalla. Kaikista eniten pidin Emon alku- ja pääruuista, Farangin kookos-karamellipossusta sekä Askin suolaheinä-valkosuklaajälkkäristä, vaikka toinen toistaan herkullisempia annoksia onkin vaikea laittaa järjestykseen. Kaiken kaikkiaan oli oikein onnistunut iltapäivä hyvän ruuan merkeissä ja osallistun mielelläni tapahtumaan uudelleenkin, mikäli vain tilaisuus tarjoutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti