25. kesäkuuta 2014

Parempaa pikaruokaa: Bar Burrito

Aina ei ehdi tai jaksa istua ravintolassa pitkän kaavan mukaan, vaan haluaa jotain helppoa ja nopeaa syötävää. Tampereen pikaruokatarjonta on koostunut tähän asti lähinnä pizzasta, kebabista ja hampurilaisista, mutta nyt tilanteeseen on tullut parannusta. Aiemmin lähinnä fine dining -puolella vaikuttanut Arto Rastas avasi nimittäin vappuna Keskustorille Bar Burriton, jossa olen käynyt syömässä nyt kolme kertaa ja jota voin lämpimästi suositella.


Pikaruoalla ei Bar Burriton yhteydessä tarkoiteta mitään tunkkaista ja rasvaista majoneesipläjäystä, vaan burritot tehdään laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista, kuten hyvä ruoka kuuluukin tehdä. Silti hinta on maltillinen eikä ruuan saaminen kestä yhtään sen kauempaa kuin esimerkiksi Subwayssa. Yhdestä burritosta riittää syötävää isompaankin nälkään, pientä välipalaa kaipaavan kannattaa ehkä puolittaa annos jonkun kanssa.


Homma toimii siten, että tiskiltä valitaan itse täytteet, lisukkeet ja kastikkeet. Sen jälkeen koko homma kääräistään speltistä ja rukiista valmistettuun wrappiin ja ei muuta kuin nauttimaan. Ruuat voi ottaa mukaan tai syödä paikan päällä. Suosittelen kokeilemaan jälkimmäistä vaihtoehtoa ainakin kerran, jotta pääsee nauttimaan koko rahan edestä ravintolan rouheasta sisustuksesta. Ainakin minuun viimeistä piirtoa myöten hiottu, mutta rosoisen rento sisustus teki vaikutuksen.


Bar Burritosta saa myös olutta, viiniä ja drinkkejä, eli paikka sopisi illanviettoonkin. Itse olen käynyt tuolla vain vaunujen kanssa, joten drinkit ovat jääneet maistelematta. Sen sijaan viime vierailulla testasin heidän mutakakkunsa, joka oli suussasulavaa. Kaiken muun hyvän ohella Bar Burritossa myydään lisäksi Maatalon Jäätelöä, eli jälkkäriä ei tosiaankaan tarvitse lähteä etsimään kauempaa. Mutakakku ja bourbon-vaniljajäätelö oli pettämätön yhdistelmä ja puolitettuna annos riitti mainiosti kahdelle.

Huomaa pääkalloin koristeltu jäätelöallas

Katuruokakulttuuri on vielä hieman lapsenkengissä Tampereella, mutta tästä on hyvä aloittaa. Menkää hyvät ihmiset kokeilemaan, uskoisin ettette tule pettymään Bar Burritossa käytyänne. Pikaruoka voi olla myös oikeasti maukasta!

2 kommenttia:

  1. Onpa hauskan oloinen paikka. Ja sisustus on huippu hieno! Tuolla täytyy kyllä käydä kun Tampereelle eksyy. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nyt jo yhden burriton takia melkein tekeekin visiitin Tampereelle, tervetuloa tänne vaan! :)

      Poista