9. elokuuta 2014

Pärnu

"Tämä on kylpyläkaupunki syksyllä /
kastumme aina kun kävelemme keskustaan /
nähtävyyksiä ei ole mutta /
taloista katsoo pyöreät ikkunat."

Ultra Bran melankolinen kappale ei ehkä anna ihan osuvaa kuvaa Pärnusta, joka ainakin näin kesähelteillä oli juuri sopivan vilkas ja eläväinen kaupunki minun makuuni. Tykästyin Pärnuun kovasti, vaikka olimmekin siellä vain yhden yön ennen kotiinpaluuta Virosta.


Pärnu on kuulemma Viron kesäpääkaupunki ja sen väkiluku kuusinkertaistuu kesän aikana. En yhtään ihmettele, miksi väki viihtyy Pärnussa - löytyyhän sieltä upea hiekkaranta, sitä reunustava rantabulevardi sekä puistoja, ravintoloita ja kahviloita, joissa nauttia aurinkoisista kesäpäivistä ja lämpimistä illoista. Meidän Pärnussa viettämämme aika oli lyhyt, mutta siinäkin ehti jo saada oikein hyvän kuvan kaupungista.


Hotellissa puiston laidalla asuu vanhoja ihmisiä /
leskimummoja ja -vaareja /
jotka etsivät toisistaan seuraa /
mitä ne meistä ajattelevat /
eivät nuo varmaan käy edes hoidoissa.

Meidänkin hotellimme sijaitsi puiston laidalla, mutta asukaskunta Green Villassa oli kyllä hyvin kirjavaa, ei siis pelkkiä seurankipeitä vanhuksia. Hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä sekä keskustasta että rannalta ja me tutustuimmekin kaupunkiin lähes yksinomaan jalan. Kävely teki oikein hyvää, sillä matkan aikana tuli istuttua melko paljon autossa ja luonnollisesti myös herkuteltua... Hoitoihin emme tässä(kään) kylpyläkaupungissa ehtineet, mutta kylpemisestä menköön isien ja tytärten yhteinen uimatuokio lähtöpäivän aamuna.

Steffanin pizzat olivat ehkä hivenen ylimainostettuja

"Ihmiset kantavat leivoslaatikoita /
kahviloita on paljon, tuollakin uusi kohvik /
muutaman päivän kuluttua myös meillä /
on kantakohvik ja siellä kantapöytä."

Me emme ehtineet Pärnussa viettämämme vuorokauden aikana vierailla kuin yhdessä kahvilassa, joten sitä ei nyt ehkä kehtaa ihan kantakohvikiksi kutsua, mutta oikein kiva paikka se kuitenkin oli. Kannattaa siis piipahtaa luomukahvila Mahedikissa, jos Pärnuun eksytte.


Pärnun visiitti kruunasi Viron-reissumme ja itse ainakin ihastuin kaupunkiin siinä määrin, että menisin sinne mielelläni joskus uudestaan vähän paremmalla ajalla. Ehkäpä silloin voisi etsiä sen kantakohvikin ja käydä vaikka niissä hoidoissakin...

2 kommenttia:

  1. Taas mahtavia otoksia! Vaikka hyvin saatiinkin kaupunkia kierrettyä, Pärnuun voisi tosiaan kyllä ehdottomasti mennä (hyvällä säällä) pidemmäksikin aikaa! Ehkäpä vielä joku päivä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuvakehuista! Mennään ihmeessä joskus Pärnuun uudelleen ja katsotaan vaikka se Tallinna siinä samalla sitten. :)

      Poista