6. syyskuuta 2014

Terggui Turuust

Tällä viikolla piipahdimme yhden yön reissulla Turussa, jonne mies suuntasi työn merkeissä ja otti meidät likatkin mukaan. Vaikka paljasjalkainen tamperelainen olenkin, en jaksa edes huumorimielessä olla Turku-vastainen, vaan avoimesti tunnustan tykkääväni kaupungista kovasti. Erityisesti kesä-Turku on ollut mieleinen monella reissulla, Ruisrockilla ja ilman. Nyt ei ollut luvassa kesähellettä, Ruissaloa eikä festarihumua, mutta kaunis syyspäivä, leppoisaa kuljeskelua kaupungilla ja monenlaista herkuttelua kyllä.


Miehen ollessa hommissaan vaunuttelimme ensin tytön kanssa edestakaisin Tuomiokirkon ympäristössä (mukulakivillä sai mukulan nukahtamaan helposti päiväunille) ja jatkoimme lenkkiä jokivartta pitkin kohti keskustaa. Kävin Hansa-korttelissa lounaalla parissakin blogissa ylistetyssä Pizzariumissa, jonka pizza kolme vuorokautta kohotettuine pohjineen olikin kyllä hehkutuksen arvoista.

Miehen vapauduttua iltapäivällä työvelvoitteistaan jatkoimme kaupunkikierrosta ja suuntasimme kohti Gaggui-kahvilaa, josta olin niinikään lukenut ex-turkulaisen Eeva Kolun blogista. Gaggui oli paikkana paitsi periturkulainen, myös äärimmäisen sympaattinen. Kahvilan taustalla on mielenkiintoinen tarina identtisistä kaksosista, jotka päättivät hylätä aiemmat ammattinsa solubiologian ja kuvataiteen parissa ja tehdä kakuista itselleen työn. Kyllä kannatti, ainakin näin asiakkaan näkökulmasta!


Turussa käydessä täytyy tietysti käydä myös istumassa jokilaivalla. Nautimme virvokkeemme ihanassa ilta-auringossa ja kuuntelimme samalla hyvin hämmentävää iskelmää. Liekö syy musiikissa vai myöhäisessä ajankohdassa, olimme lopulta ravintolalaivan ainoat asiakkaat. No, olipahan varaa valita istumapaikkansa...Illallisen söimme Tintåssa, joka oli myös oikein positiivinen kokemus. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, palvelu pelasi ihan mukavasti ja ravintolan sisätilat näyttivät oikein viihtyisiltä. Päädyimme itse tällä kertaa ruokailemaan ulkona, kun nyt kerran vielä tarkeni.


Asettamatta kaupunkeja mitenkään paremmuusjärjestykseen, on Turku Tampereeseen verrattuna jotenkin elegantimpi ja hienostuneempi. Tampere on rehellisesti vähän juntti teollisuuskaupunki, kun taas Turussa on iän tuomaa arvokkuutta. Turun keskusta on myös todella vehreä ja puistoja löytyy paljon, mikä lisää Turun viehätystä. Molemmissa paikoissa viihdyn, mutta onhan Tampere tietysti se kotikaupunki ja siten rakkaampi. 


Mitäs tykkäätte Turusta? Entä kannattaako sinne mennä myös talvisaikaan?

4 kommenttia:

 1. Ah kun ihanan näköisiä ruokakuvia, tulee nälkä kun katseleekin!

  Mun pitäisi varmaan tehdä joku useamman päivän tutustumismatka Turkuun. Jotenkin en ole pikkupiipahduksilla oikein löytänyt sitä sen hohtoa. Olen nähnyt visiiteilläni kauniita yksittäisiä kohtia, tässäkin postauksessa kaikki kuvat ovat ihania, samoin monissa elokuvissa (esim. Levottomat tai Varekset) tunnelma näyttää tosi kivalta ja Eeva Kolukin sitä kaupunkia niin hehkuttaa, mutta... Jotenkin se keskusta (tai keskustan liepeet?) jäi mieleen sellaisena seitkytlukuisena matalana, ruskeana ja rumana, en tiedä miksi. Pitää selvästi tehdä sellainen kokonaisvaltaisempi katselmus, että pääsisi siihen koko Turku-fiilikseen..?

  Kivaa, että ootte taas päässeet miehen matkaan, noi on sellaisia juttuja joita sit joskus myöhemmin muistelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että sä et ole ihan kauhean ihastunut Turkuun, mutta ehkä sun tosiaan pitää antaa sille vielä mahdollisuus. Toki sieltä löytyy niitä rumia ja ankeitakin rakennuksia, mutta mistäpä kaupungista ei löytyisi. Ei muuta kuin Eeva Kolun Turku-vinkit käyttöön ja sinne pariksi päiväksi ensi kesänä! :)

   Poista
 2. Turku on perseestä. Ei kannata on vastaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein mikä tahansa kaupunki Suomessa on kyllä talvella vähän perseestä, mutta jotenkaan en usko, että Turku olisi sieltä pahimmasta päästä.

   Poista