Kauraomenapaistos
6-8 omenaa
150 g voita
2 dl fariinisokeria
6 dl kaurahiutaleita
vaniljasokeria
kanelia
Pese ja lohko omenat. Sulata voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri sekä kaurahiutaleet. Lado omenalohkot uunivuoan pohjalle ja ripottele pinnalle vaniljasokeria ja kanelia oman maun mukaan. Levitä omenalohkojen päälle kauraseos ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia, kunnes paistos on sopivan rapea pinnalta ja omenalohkot pehmenneet.
Vaniljakastike
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2-3 tl vaniljasokeria
Mittaa teflonkattilaan kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, älä päästä kastiketta kiehumaan. Kun seos alkaa sakeutua, ota kattila pois levyltä ja mausta kastike vaniljasokerilla. Jäähdytä vaniljakastike hyvin ennen tarjoilua.
Klassikko, mutta aina niin hyvää! Samaa tein itse just viime viikolla ;)
VastaaPoistaJuu, vanhassa vara parempi kaikkien trendileivonnaisten seassa! :D
Poista