27. syyskuuta 2014

Kauraomenapaistos & vaniljakastike

Jauhopeukaloa on vähän vaikea pitää kurissa, kun telkkarissa pyörii Koko Suomi leipoo ja kotiin ilmestyy yhtäkkiä jättikassillinen omenoita. Tällä kertaa tein oikein klassikkojen klassikon, eli kauraomenapaistoksen. Yllätin itseni myös tekemällä onnistunutta vaniljakastiketta. Edellinen yritykseni joskus moooonta vuotta sitten maistui lähinnä munakokkelilta, mutta tämä oli oikein hyvää. Onneksi uskalsin yrittää uudelleen!



Kauraomenapaistos

6-8 omenaa
150 g voita
2 dl fariinisokeria
6 dl kaurahiutaleita
vaniljasokeria
kanelia

Pese ja lohko omenat. Sulata voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri sekä kaurahiutaleet. Lado omenalohkot uunivuoan pohjalle ja ripottele pinnalle vaniljasokeria ja kanelia oman maun mukaan. Levitä omenalohkojen päälle kauraseos ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia, kunnes paistos on sopivan rapea pinnalta ja omenalohkot pehmenneet.

Vaniljakastike

2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2-3 tl vaniljasokeria

Mittaa teflonkattilaan kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, älä päästä kastiketta kiehumaan. Kun seos alkaa sakeutua, ota kattila pois levyltä ja mausta kastike vaniljasokerilla. Jäähdytä vaniljakastike hyvin ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Klassikko, mutta aina niin hyvää! Samaa tein itse just viime viikolla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vanhassa vara parempi kaikkien trendileivonnaisten seassa! :D

      Poista