14. syyskuuta 2014

Porkkanakakku

Jatketaanpa vielä toisella leivontareseptillä, kun nyt kerran pääsin vauhtiin. Perjantaina meillä oli kahden kaverin tuplababyshowerit ja tein sinne tämän porkkanakakun. Lueskelin läpi ties kuinka monta reseptiä ja päädyin lopulta mukailemaan tätä. Kakku oli erittäin hyvä, mutta ei kuitenkaan täydellinen. Pohja oli melko tiivis, itse olisin kaivannut hieman kuohkeampaa rakennetta. Kehuja tämä kyllä kovasti keräsi, joten siksi uskallan hyvillä mielin jakaa reseptin.


Kakku:
400 g (n. 4 kpl) porkkanoita
200 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl pähkinärouhetta (käytin itse pekaanipähkinöitä)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta

Täyte ja kuorrutus:
200 g voita
6 dl tomusokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
vaniljasokeria
(sitruunamehua)

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä muna-sokerivaahtoon. Lisää taikinan joukkoon porkkanaraaste ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm). Paista kakkua 200 asteessa n. 30-35 minuuttia. Kokeile tarvittaessa kakun kypsyys tikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Vaahdota huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta seos vaniljasokerilla sekä halutessasi sitruunamehulla. Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja levitä puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakun pinta lopulla seoksella ja koristele esim. pähkinöillä. Kakku vain paranee saadessaan vetäytyä kylmässä, eli tämän voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua.


Onko teillä joku luottoresepti porkkanakakkuun? Otan vinkkejä vastaan ja kokeilen mielelläni!

2 kommenttia: